Culturele activiteiten

Ieder schooljaar organiseert De Rode Leeuw vaste culturele activiteiten als onderdeel van het lesprogramma. Hieronder kunt u hiervan een aantal voorbeelden bekijken. Naast de culturele activiteiten op school zetten wij ons samen met onze partners ook in voor de gehele Nederlandse gemeenschap in Beijing.

Sinterklaasfeest

Ieder jaar nodigt De Rode Leeuw Sinterklaas en de Pieten uit om op bezoek te komen bij De Nederlandse gemeenschap in Beijing. Tijdens een feestelijke ochtend op de Nederlandse Ambassade worden de Sint en de Pieten toegezongen en krijgen de kinderen uiteraard lekkers en cadeautjes. Een onvergetelijk moment vol Nederlandse gezelligheid voor het hele gezin!

Koningsspelen

De Chinese tuin van WAB is al jaren het tafereel van een ontspannen ochtend vol spelletjes, Nederlandse lekkernijen en een vrijmarkt. Ondersteund door de Nederlandse Stichting Koningsspelen is er een compleet Oer-Hollands parcours af te leggen met natuurlijk een leuk aandenken aan het einde.

Kinderboekenweek

Een jaarlijks terugkerende 'week' van tien dagen rond begin oktober ter promotie van het kinderboek in de Nederland. In Beijing doen we dat nog beter; namelijk een hele maand!

Prinsjesdag

Prinsjesdag is de jaarlijkse Nederlandse traditie van het voorlezen van de troonrede op de derde dinsdag in september. De Rode Leeuw besteed hier aandacht aan, bijvoorbeeld door ons netjes aan te kleden en een bezoek te brengen aan de Nederlandse ambassade in Beijing.