De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Op zoek naar Nederlands taalonderwijs in Beijing?

… en geïnteresseerd in Nederlandse les voor uw Nederlandssprekende kind(eren)?

Gaat u binnenkort naar Beijing verhuizen, bent u net aangekomen of zijn uw kinderen nu van schoolgaande leeftijd, dan staat u voor de belangrijke keuze welk onderwijs en welke school te kiezen voor uw kind(eren).

De Rode Leeuw biedt diverse Nederlandse taalprogramma’s aan voor kinderen vanaf 4 tot en met 18 jaar bestaande uit kwalitatief goed NTC-onderwijs en IB Diploma Programma Nederlands in een inspirerende en uitdagende leeromgeving gericht op aansluiting bij het Nederlands en Belgisch onderwijs waar ook ter wereld.

Volgens deze missie wil De Rode Leeuw aantoonbaar goede resultaten behalen in zowel het dag- als het naschoolse programma. Dit gebeurt door middel van een gedifferentieerd aanbod in veelzijdige werkvormen waarbij aandacht is voor uitstekende leeropbrengsten, plezier, veilige sfeer, saamhorigheid en ouderparticipatie. Onze resultaten zullen worden gewaarborgd door kwaliteitszorg zoals beschreven in ons schoolplan 2017-2021.

De Rode Leeuw is aangesloten bij de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB), onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De onderwijsinspectie van het NOB voert regelmatig bij ons op locatie een kwaliteitsonderzoek uit om de continue kwaliteit van onze programma’s te waarborgen.

De Rode Leeuw bestaat uit een enthousiast en ervaren team van 2 gekwalificeerde leerkrachten en 1 onderwijsassistent, die samen onze verschillende dag- en naschoolse programma’s vormgeven en doceren.

Dagelijks Nederlandse les in het lesprogramma op de Western Academy of Beijing

De internationale school Western Academy of Beijing (WAB) biedt uw kind(eren) op haar basisschool de unieke mogelijkheid om Nederlands als onderdeel van een dagelijks programma te kiezen dat geïntegreerd is in het WAB PYP curriculum.  Indien u ervoor kiest uw kind in te schrijven bij de Western Academy of Beijing en uw kind heeft de basisschoolleeftijd (4 tot 12 jaar), dan volgt het tijdens schooltijd dagelijks 40 minuten het Nederlandse lesprogramma voor groep 2 tot en met groep 7. Het is als taalkeuzevak opgenomen in het rooster. Lees meer »

Wekelijks naschools taalprogramma voor Nederlandssprekende kinderen

Ook als uw kinderen naar een andere (internationale) school gaan, kunnen zij het Nederlands lesprogramma van De Rode Leeuw volgen. Dit vindt na schooltijd plaats. Deze wekelijkse lessen worden geheel georganiseerd door de leerkrachten van De Rode Leeuw en vinden plaats op de Western Academy of Beijing of in Sanlitun. Lees meer »


Nederlands in het Voortgezet Onderwijs: Klas 1 t/m 4 en het IB Diploma Programma voor VO klas 5 en 6

De Rode Leeuw verzorgt wekelijks de lessen voor leerlingen in klas 1 t/m 4 van het voortgezet onderwijs. Deze lessen vinden na schooltijd en op zaterdag plaats. Deze lessen zijn zowel voor Nederlands sprekende leerlingen van de Western Academy of Beijing als voor Nederlands sprekende leerlingen van andere (international) scholen toegankelijk.

Ook biedt De Rode Leeuw leerlingen in WAB VO 5 en 6 de mogelijkheid tot begeleiding bij het volgen van het IB diploma programma Nederlands.  De studenten lezen diverse literaire boeken en doen schriftelijk en mondeling examen Nederlands. Hierdoor komt het vak Nederlands op hun diploma te staan.

 

Op deze site vindt u meer informatie over deze lesprogramma’s, het aannamebeleid en ons team. Leest u vooral de schoolgids en bekijkt u eens de Blogs van de verschillende lesprogramma’s. Zo kunt u een indruk opdoen van onze programma’s.

Ook als u na aanvang van het schooljaar op zoek bent naar een school, bieden wij de mogelijkheid om later in te stappen.

U kunt ons natuurlijk altijd mailen met vragen. Ook staan wij u graag persoonlijk te woord en kunt u een afspraak maken om ons op locatie te bezoeken en zo een indruk te krijgen van ons programma.

Bij aanmelding op de basisschool van de Western Academy of Beijing kunt u vermelden dat u uw kind(eren) de Nederlandse lessen wilt laten volgen.

Mocht u uw kind(eren) in willen schrijven voor één van onze naschoolse programma’s dan kunt u het aanmeldingsformulier voor schooljaar 2019-2020 downloaden.