De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Welkom op De Rode Leeuw

Nederlandse les in Beijing

De Rode Leeuw organiseert Nederlands taalonderwijs voor Nederlandssprekende kinderen.

Er is een Nederlands programma onder schooltijd op de Western Academy of Beijing. Deze Nederlandse lessen zijn een onderdeel van het rooster op deze internationale school. Er is een Nederlands programma voor Kindergarten tot en met Grade 5. Bij de aanmelding op de Western Academy of Beijing kunt u vermelden dat u de Nederlandse lessen wilt volgen.

Er zijn ook Nederlandse taalprogramma’s na schooltijd. Deze Nederlandse lessen zijn toegankelijk voor kinderen van andere (international) scholen en vanaf groep 8 ook voor leerlingen van de Western Academy of Beijing. Er is een  basisschoolprogramma Nederlands voor groep 1 t/m 8 en een programma Nederlands voor het Voortgezet Onderwijs. Download het aanmeldingsformulier 2019-2020.

2016-09-08-12-11-59 2016-08-23-13-47-45 2016-08-17-09-00-58 2016-08-24-15-04-06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle lessen vinden plaats op de Western Academy of Beijing. Deze internationale school ligt vlakbij de weg naar de luchthaven en bij de compounds waar veel leerlingen wonen. De school ligt op een prachtig parkachtig terrein.

In het gebouw van de Elementary school van de WAB heeft De Rode Leeuw een eigen Nederlands lokaal op de eerste verdieping. De naschoolse lessen vinden doordeweeks en op zaterdagochtend plaats in Elementary School of Middle School. Sinds mei 2016 hebben wij ook een locatie in Sanlitun op zaterdagochtend voor groep 1 t/m 4.

Het team van De Rode Leeuw bestaat uit drie gekwalificeerde leerkrachten en één onderwijsassistent:

  • Anne Dorst
    Leerkracht van groep 2 t/m 7 van het Nederlandse programma onder schooltijd op WAB; tevens directeur van De Rode Leeuw.
  • Merle Remmers
    Leerkracht van groep 1 t/m 8 en van de VO klassen van het naschoolse Nederlandse programma.
  • Frank Aarts
    Leerkracht van groep 1-8 in Sanlitun.