De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Gedichten VO2-3

De Rode Leeuw heeft een nieuwe leerkracht voor Voortgezet Onderwijs. Fleur Scheffers zal vanaf augustus de lessen verzorgen van VO-1, VO-2 en VO-3/4 en groep 6/7 van het naschoolse basisonderwijs.

Op dit moment werkt Fleur in het voortgezet onderwijs in Rotterdam, waar ze ook woont. Fleur is afgestudeerd als tweede graads docent geschiedenis en Nederlands. Afgelopen week is Fleur overgekomen naar Beijing voor kennismaking met het bestuur, het schoolteam, een aantal leerlingen en China natuurlijk.

De Rode Leeuw organiseert zaterdag 26 april een Koningsdag voor de kinderen in Beijing en iedereen is welkom!

Van 11:00 tot 14:00 uur zijn er de volgende activiteiten in de Chinese tuin op WAB:

  • Een prijs voor de koning en koningin met de mooiste kroon.
  • Oudhollandse spelletjes voor alle kinderen: speel ouderwets mee met koekhappen, spijkerpoepen, kroontje prik of een van de vele andere spelletjes.
  • Gezamenlijke picknick: wij zorgen voor drinken en broodjes.
  • Vrijmarkt: ook dit jaar kunt u speelgoed, boeken en andere spullen van uw zolder meenemen en verkopen. Neem uw eigen kleed mee en verkopen maar! Maar natuurlijk kun je ook denken aan een grabbelton, je eigen overheerlijke pannenkoeken, stroopwafels of poffertjes verkopen, je nagelstudio opzetten of het publiek verrassen met je muzikale kwaliteiten.

U meldt zich aan per gezin. We verwachten per aanmelding een ouder die korte tijd wordt ingeroosterd. De ouders begeleiden hun eigen kinderen bij de spelletjes. Daarna is er alle tijd om te picknicken, naar de vrijmarkt te gaan of bij de andere spelletjes te kijken.

Aanmelden kan via kinderactiviteit@derodeleeuw.org. Vermeld de namen van uw gezin, de leeftijd van uw kinderen, of u gebruik wilt maken van de vrijmarkt en wat u op het kleed wilt gaan doen (pannenkoeken bakken, limonade of spullen verkopen, muziek maken, …).

De kosten zijn 35 RMB per persoon voor NVP-leden en 70 RMB per persoon voor niet-NVP-leden. De leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 en het in het voortgezet onderwijs klas 1 tot en met 4 van het naschoolse Nederlandse programma mogen op deze naschoolse lesdag gratis meedoen.

Tot ziens op 26 april!