De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Naschoolse les op WAB groep 4-6-7 op 12-10-2017

Dag beste ouders,

Na een fijne vakantie was er weer Nederlandse les.

Vandaag hebben we week 9 behandeld van Taaljournaal in groep 4, 6 en 7.

Nieuwsbegrip ging over het WK waar Nederland wel succesvol was: WK-zonneracen.

Daarnaast besteedden we tijd aan de Kinderboekenweek. We hebben lekkere dingen gegeten en gedronken (binnen, buiten was het te koud vonden de juffen…). Er zijn verschillende boeken van de Kinderboekenweek voorgelezen. Het Heksenboek (vanuit het Kinderboekenweekgeschenk ‘Kattensoep’) is afgemaakt.

We sloten de les af door ons eigen luisterboek te maken! De kinderen lazen in verschillende rollen voor, juf Marleen en Alexia hielpen ook mee. Alexia heeft het luisterboek naar de betreffende ouders gemaild, was te groot om hier te plaatsen.

Tot volgende week en alvast een goed weekend,

Alexia

 

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply