De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Wekelijkse update naschools programma VO

Beste ouders,

Het maken van foto’s is nog niet echt een gewoonte…

Deze week hebben we met Nieuwsbegrip gewerkt rondom de week tegen pesten. Volgende week zullen we daar nog op terug komen door het spelletje Wij Zijn LIT te spelen op What’s App. Hiermee proberen we ervoor te zorgen dat pesten ene bespreekbaar onderwerp wordt voor iedereen.

Met Nieuw Nederlands zijn de leerlingen van VO1 en VO2 bezig met het afnemen van interviews en het verwerken hiervan. We gaan hier de komende week mee verder. Interviews is vragen stellen en wat beter om dit mee te oefenen dan een spelletje Wie is het?

Verder hebben de leerlingen hard gewerkt aan het oefeningen van samenvatten, dat gaat al steeds beter!

Met de leerlingen van VO4 zijn we verder gegaan met het oefenen op eindexamenteksten van de havo. VO3 is deze week ook bezig geweest met het oefenen van samenvatten met Nieuwsbegrip. Daarnaast hebben we een stukje gekeken van Andere Tijden in de klas, dat was zeer interessant!

De leerlingen hebben deze week ook meer geleerd over Prinsjesdag, dat afgelopen week was. Zo hebben we onder andere het begrotingspel gespeeld: www.begrotingsspel.nl

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply