De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Wekelijkse update WAB-dagprogramma 7 september 2017

Dag beste ouders,

Deze week hebben de kinderen van groep 5-7 geleerd over nieuwe planten- en diersoorten die zijn ontdekt in het Amazonegebied bij Nieuwsbegrip. De kinderen mogen als afsluiting een eigen nog onontdekt dier maken, bedacht zijn onder andere ‘de koe-mier-joen’, ‘de vishoorn’ en’ de pingaard’. Zie foto voor beeld bij deze creatieve nog onontdekte dieren, wie weet ooit…!

Groep 5 is op bezoek geweest bij de EY, voor het broertje van Neike, hij is bijna 4 jaar. De kinderen van groep 5 hadden van alles voorbereid om een leuke les met Komil te hebben.  Ze hebben hem voorgelezen en spelletjes gedaan, bekijk ook dit op de foto’s. Groep 5 is ook bezig met de Unit of Inquiry, in het Nederlands: wat maakt jou jou? Ze hebben met de praatvragen van de stichting NOB een poster over hun identiteit gemaakt. Ook hebben we gekeken naar een stukje van de identiteit van de juf, juf Alexia. Bekijk het filmpje hier.

De leerlingen in groep 4 werken op diverse manieren aan hun leesontwikkeling, zie daarvoor de foto’s.

De leerling in groep 3 vindt het erg leuk dat er twee lokalen naast ons nog een Nederlands sprekende meester is, meester Rob. Daar gingen wij dan ook op bezoek om wat van werkjes van Veilig Leren Lezen mee te doen. Zie foto’s.

Ik realiseer me dat er niet veel foto’s zijn van groep 6 en 7, zal ik vanaf volgende week op letten. Wellicht te druk bezig?!

Zie ook foto’s van hardwerkende ouders tijdens de ouderavond van gisteren. Hun werk wordt binnenkort gepubliceerd …!

Alvast een fijn weekend,

Alexia

 

 

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply