De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Nog 7 nachtjes slapen, dus moeten we hard oefenen.

Leuk om zo’n groot aantal ouders te zien bij de presentatie van Eric Litwin. Erg jammer dat zijn boeken niet in het Nederlands vertaald worden, maar ik ga zeker proberen om een aantal dingen die hij heeft laten zien in de praktijk te brengen.

IMG_2861

 

In de klas hebben we natuurlijk onze schoen gezet. Er zit nog niets in, zouden de Pieten na het weekend komen? We hebben wel heel mooi gezongen, dus ze komen vast en zeker, maar wanneer?

IMG_2896

We hebben ook hard geoefend voor ons dansje en liedje voor Sinterklaas. Het gaat al erg goed. Nog 7 nachtjes slapen en dan is het zover. We hebben gerijmd en begin- en eind- klanken van woorden herkend. Letters en rijmen horen natuurlijk bij Sinterklaas.

De woordenschat woorden van deze week gaan over Zwarte Piet.

Wat doet Zwarte Piet? Klauteren (klimmen), Strooien (pepernoten om je heen gooien), Inpakken (spullen mooi in papier verpakken), Sorteren (dezelfde dingen bij elkaar leggen).

We zijn namelijk aan het werken voor ons diploma. Als we goed ons best doen, krijgen we volgende week ons hulp-Pieten diploma.

Op dinsdag hebben we daarom chocolade-letters gemaakt (helaas kunnen we de letters niet opeten, ze zijn van bruin brooddeeg) en op woensdag stond er in de E.C.C. een heel Pieten circuit. We moesten pakjes in de schoorsteen gooien, over het dak lopen, pepernoten in mondjes sjoelen, pakjes torens bouwen en omgooien, de stoomboot vooruit blazen en van dak naar dak springen met een zware Pietenzak.IMG_2916 IMG_2903 IMG_2904 IMG_2915 IMG_2912 IMG_2911 IMG_2909 IMG_2906 IMG_2917 IMG_2920

Zoals je op de foto’s kan zien, was de schimmel van Sinterklaas nog niet in China, maar ook op een zwart paard was het goed oefenen.

Volgende week gaan we op woensdag pepernoten bakken en dan……….. hopen we dat we ons Pietendiploma hebben verdiend.

Wie wil ons helpen met pepernoten bakken? We gaan bakken op woensdagochtend van 11 uur tot 11.40 uur. Je kan me mailen op andrea@derodeleeuw.org wanneer je kunt helpen.

Op woensdagmiddag hebben we ook, samen met alle andere Nederlandse en Belgische kinderen, mr. Paul, juf Ingrid, meester Henk en juf Betsie, de Sinterklaasliedjes geoefend. Dat was erg gezellig, ik hoop alle kinderen volgende week weer te zien in het muzieklokaal. In een eerdere blog staan alle liedjes, mocht je thuis ook willen oefenen.

IMG_2930 IMG_2928 IMG_2927

 

 

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply