De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Bericht van de voorzitter: Jes Helmer

Het einde van het schooljaar nadert snel. Een jaar waarin juf Fleur en juf Joke het team kwamen versterken en zij samen met juf Betsie en meester Henk weer een heel goed programma draaiden. Een jaar waarin we 20 jaar Nederlands taalonderwijs en 10 jaar Rode Leeuw vierden. Maar ook een jaar waarin De Rode Leeuw voor het eerst minder leerlingen had dan de jaren er voor. We zullen het komende schooljaar met minimaal 60 leerlingen starten waaronder drie eind-examenleerlingen van het IB-programma. Ondanks deze terugloop staat De Rode Leeuw staat er financieel gezond voor. Daarvoor wil ik het team, de ouders en het bestuur danken.

We nemen dit jaar afscheid van een aantal mensen. Marcel Oomens, onze steun en toeverlaat op ICT-gebied en leerlingenadministratie vertrekt naar Nederland. Juf Joke, stagiair en klassenassistent vertrekt naar Maleisië, Elise Caan, bestuurslid kwaliteit vertrekt naar Nederland en ik vertrek naar België.

Marian Pronk zal het voorzitterschap overnemen. Marian is ‘school-nurse’ bij WAB-HS. Zij is erg betrokken bij het wel en wee van de Nederlandse gemeenschap in Beijing. Ik wens haar veel succes.

Ik wil team, ouders en medebestuursleden danken voor hun inzet. Zonder hen kan De Rode Leeuw niet bestaan!

Jes Helmer
Bestuursvoorzitter De Rode Leeuw

 

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply