De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Boerenkool met worst, oma op bezoek en tijd voor een feestje!

Tijdens de Nederlandse les van vandaag hebben we het gehad over het eten in de winter. In de winter eten we andere dingen dan in de zomer.

We hebben het boek  ‘Sammie, eet je bord leeg!  van Francine Oomen’ gelezen. Wat vinden wij eigenlijk lekker en niet zo lekker?

We hebben boerenkool met worst geknutseld, sommige kinderen waren heel blij dat ze de boerenkool niet op hoefden te eten.  Gelukkig had meester Henk wel echte rookworst voor ons meegenomen uit Nederland. Die hebben we heerlijk opgegeten. Dat ging er bij de meeste kinderen (en alle juffen) goed in!IMG_0940

De woordjes van deze week zijn: warme chocolademelk, erwtensoep, stamppot en rookworst.

We hebben gekeken naar deze aflevering van koekeloere.

Thema: Voeding. Moffel en Piertje gaan een dag in een restaurant werken. De chef-kok gaat even weg en Moffel en Piertje moeten op de zaak letten. Maar gaat dat wel goed?

Ons liedje gaat zo:

Wat eet de boer, wat eet de boerin?
Wat staat er vandaag op tafel?
Ze eten vandaag erwtensoep want dat lust de boer zo graag.
Hap, hap, hap, slik, slik, slik.
Eet maar niet te veel, anders word je veel te dik.

Om twee uur hadden we bezoek vanuit Nederland, de oma van Gijs kwam voorlezen. Zowel Gijs als de andere kinderen hebben hiervan genoten. Dank u wel, oma van Gijs voor het mooie verhaal!IMG_0943

Nog een heel belangrijke mededeling over volgende week.

Volgende week vieren wij feest in groep 1/2. Waarom? Gewoon, omdat er af en toe feest gevierd moet worden. De kinderen mogen verkleed komen. Wanneer de lunchkinderen in de ochtend zich niet willen verkleden, doe de verkleedkleren dan in hun tas, dan kijken we om 1 uur of ze zich misschien bedacht hebben.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply