De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Kinderboekenweek schrijfwedstrijd VO

Verhaal 1 Emilie Langelaar:

Toon ik en kind was wild ik altijd en vuilnisman zijn, ik vont het idee leuk on achter de

Vuilniswagen te rieden. En vuilnisman hooft alleen maar en high schooldiploma, en een rijbewijs. En salaris van en vuilnisman is 45,463 euro’s per jaar of 22 euro’s per huur. Je krijgt ok normaal gesproken zorgverzekering, pensioenregeling en levensverzekering, want

Het is best een gevaarlijke ban. De baan van en Vuilnisman is ook vrij moeilijk, je moet vrij sterk zijn, je moet heel vroeg opstaan, en je moet nog werken in slechten weer. De voordelen zijn dat je hooft niet te werken op weekenden of op vakanties, het is en heel stres-vrij baan, en het is ok een stabiele baan omdat er altijd afval zal zijn. Nu dat ik ouder ben denk ik niet dat ik wil en vuilnisman woorden want het interesseert me niet.

Verhaal 2 Kiki Groenstege en Anne Balm:

Vermist

S’ochtends vroeg gaat Mr. Maxwell naar het politiebureau en eet zijn lekkere donut. Toen was er een mysterieus telefoontje van een onbekend nummer… De persoon op de telefoon zij, “Ik heb jouw beste vriend Mr. Frank… hij gaat dood als jij hem niet binnen 48 uur vindt… kijk in je donut voor de eerste hint van de excursie…” dan hangt de persoon op zonder dat Mr. Maxwell vragen kon stellen. Hij kijkt in zijn donut en vind een klein papiertje. Op dat papiertje staat er, “ga naar de beste kinderen ooit…”

Mr. Maxwell dacht wie zouden die kinderen nou toch kunnen zijn? Hij dacht meteen aan Merlijn en Finn dus ging opzoek naar hen. Hij renden door het bos, klom op de bomen en hij viel… Hij had veel pijn maar zijn liefde voor Mr. Frank was sterk en moest doorgaan. Eindelijk vond hij de Rare Finn en Merlijn op het voetbalveld en Merlijn lag op de grond want hij kan er helemaal niks van. “Wat een rare kinderen” dacht Mr. Maxwell, “Zijn dit wel de kinderen die de brief bedoelde?” Toen ging hij naar hen toe en vroeg aan hun wat de volgende hint was. Maar Finn en Merlijn hadden geen idee waar hij het over had. Mr. Maxwell dacht, “verdorie! Zij zijn het toch niet!” Finn en Merlijn vroegen allebei, “wat bedoel je?” dus Mr. Maxwell legde uit dat Mr. Frank vermist was. Ze gingen verder met elkaar. Mr. Maxwell vertelde de kinderen de hint en Merlijn dacht meteen aan Kiki en Anne. Mr. Maxwell zei, “natuurlijk! Zij zijn echt zo fantastisch!!” ze beginnen te renen en duwde mensen die in de weg stonden op zij ze vielen allemaal neer met pijn. Het boeiden hun niets want Ze houden van Mr. Frank en moesten Kiki en Anne snel vinden voor lunchtijd.

Ze vonden Kiki en Anne in Secrets of Africa waar ze lekker aan het eten waren van snacks die ze hadden gekocht met een 200 rmb voucher. Ze vroegen snel aan Kiki en Anne, “waar is Mr. Frank”, “OH” zij Anne, “ik heb net een papiertje gevonden in mij lekkere koekje, en het zei ga naar Duck Lake en kijk in het kleine eenden huisje.” Voor dat iemand iets kon zegen rende Mr. Maxwell uit het café naar Duck Lake. Iedereen volgde hem. Toen iedereen bij het meer was aangekomen zagen ze dar het kleine huisje in het midden van het water was. Kiki kwam met een geweldig idee, iedereen pakt een paddel bord. Iedereen ging voorzichtig het water op

behalve Merlijn, hij viel er meteen in.

 Mr Maxwell begon als een gek te varen en kwam eindelijk bij het eenden huisje. Hij keek naar binnen en zag een eend met een briefje in zijn bek. Het briefje zij, Kijk onder water. Mr maxwell duikt van zijn paddel bord af en zwemt naar de bodem eerst vindt hij `zeemeermin! Mr. Frank legde uit dat een heks hem had betoverd en dat hij voor altijd nu een zeemeermin zou moeten blijven. Iedereen begon te huilen, Finn zij, “oh nee in ieder geval komen wij elke week naar het meer voor de les, het komt allemaal goed, wij blijven voor altijd beste vrienden!”

Einde!

Verhaal 3 Marnix van den Boogaard:

Ik denk dat het goed zou zijn om een advocaat te worden. Een advocaat vertegenwoordigt de cliënten bij strafrechtelijke en civielrechtelijke zaken en andere juridische procedures. Ik vind argumenten maken best leuk, dus ik denk dat het wel bij mij zou passen. Blijkbaar zou ik heel veel over wetten moeten leren, en ik zou het niet erg vinden om daar over te leren. Het doel van de baan lijkt te zien om te overtuigen, en ik vind dat ik daar best goed in ben. Een enkele advocaat specialiseert typisch in een bepaald vak, dus ik zou moeten denken welke vak ik in wil specialiseren. Ik zou liever strafrechtadvocaat worden omdat ik dat het interessantst vind in vergelijking met de andere keuzes. De baan betaalt ook niet slecht, dus ik zou betaald worden om iets te doen wat ik leuk vind.

Anders, zou ik het niet erg vinden om consultant te zijn. Het is een beetje hetzelfde als advocaat zijn, omdat je mensen een beetje overtuigt, maar het gaat vooral om het adviseren van bedrijven.

Verhaal 4 Merlijn Koetje:

Ik word wakker en ik voel me heel goed, want ik heb vandaag op mijn werk een dag dat we onze kinderen mee mogen nemen naar het werk. Mijn kinderen moeten alleen wel naar school, maar vandaag hoeven ze pass om 12 uur naar school dus we worden om 6 uur wakker. Omdat wij het heel leuk vinden  pakken we allemaal onze tassen. Ik maak het eten voor mij en mijn kinderen want mijn vrouw ligt nog te slapen en die willen wij niet wakker maken. We moeten nu in de auto maar daar moeten we 1 uur in zitten want de fabriek is een uurtje weg van ons huis. We hebben vandaag sinterklaas dag. Mijn manager word sinterklaas en hij heeft de outfit besteld op BOL.com. We zijn nu bij de fabriek. Mijn kinderen zijn heel blij omdat ze heel veel zin hebben in sinterklaas te zien. Toen we binnen kwamen renden zij gelijk naar de aula. Ik ging snel naar de kamer van mijn manager, maar we hadden het verkeerde pakket gekregen. We moesten nu echt snel iets bedenken, want iedereen zit op sinterklaas te wachten. Maar toen kwam er iemand binnen met het kostuum. Ik en mijn baas renden op hem af we waren bijna de pineut. Maar we redden het net. De kinderen vonden het heel leuk, na al het gespeel moest ik de kinderen terugbrengen naar school, maar ze wilden echt niet gaan. Toch is het me uiteindelijk gelukt om ze terug op school te krijgen. Ik moest weer terug naar mijn werk, toen ik een notificatie kreeg. Er waren al heel veel mensen, omdat we vandaag een nieuwe autotentoonstelling hadden opgezet. “Ik moet nu echt heel snel naar het werk.” Ik kwam aan op het werk aan en er waren wel 100 mensen. “Oh nee het gaat nu echt niet goed we moeten er snel iets aan doen.” Ik probeerde veel mensen uit het gebouw te halen, maar het lukte echt niet. Er waren te veel mensen in het gebouw. Het ging voor de rest van de dag niet goed, want niemand kon alle mensen eruit krijgen. Het was veel te vol. De nieuwe auto was echt top maar we moesten het gebouw voor vandaag dicht doen. Ik ging naar huis. Ik ben aan de tafel aangeschoven. Mijn kinderen en vrouw zaten al te eten ik at mijn eten op en ging nog met mijn vrouw een film kijken. Daarna gingen wij samen naar bed. Het was een leuke dag maar ik hoop dat het morgen weer beter gaat op het werk met de nieuwe auto. Ik viel in slaap maar opeens ging het alarm op mijn telefoon af. “Huh, maar ik had toch geen wekker gezet.” Ik ging snel kijken op mijn telefoon. “oh nee, een inbraak op de zaak.” Ik ging snel naar de auto. Ik was er na 15 minuten. Het leek leeg maar auto was er nog. “Gelukkig.” Ik was heel tevreden. “Vast een ongelukje. Ik ga morgen wel terug.” Ik stapte weer in mijn auto en ging terug naar huis. En terug naar mijn bed. 

Einde…

Wil je deel 2 lezen…. DIE KOMT NIET!

Verhaal 5 Lily Doherty:

Een muziekdocent is een leraar die heel veel kan. Ze leren je niet alleen maar om zelf instrument te spelen, maar ook oom muziek leuk en interessant te vinden. Muziekdocenten kunnen meestal ook veel instrumenten spelen en een goed oor voor muziek. Veel mensen vinden muziek wel saai of niet echt leuk maar ik vond muziek juist wel leuk. Mijn leraar was een beetje eng maar ze was eigenlijk heel lief. Ze was wel streng met jongens soms maar dat was grappig voor iedereen. Wij hadden als een klas een soort tentoonstelling in elkaar gezet. Wij hadden drie liedjes van de Beatles geleerd en voor onze ouders gepresenteerd.

Muziekdocenten zijn heel belangrijk op school, zeker op WAB. Ze organiseren veel dingen voor de school en kinderen. Heel vaak vinden mensen het niet zo leuk om voor allerlei mensen te zingen maar als je muziekdocent weet dat je kan zingen, heb je eigenlijk geen keus. Maar dat is juist leuk omdat dan kan je nieuwe dingen proberen en zelf ook zien wat je leuk vindt.

Verhaal 6 Sienna de Wit:

Ik heb er nooit aan gedacht om brandweerman te worden. Voor mij klinkt het saai en niet iets waar ik in geïnteresseerd ben. Ik vind het leuk dat je als brandweerman mensenlevens redt en soms zelfs je leven voor anderen stelt. Als brandweerman krijg je ongeveer 25 dollar per uur. Brandweerlieden vegen, dweilen, gooien het afval weg, stof af, wassen beddengoed en ramen en maken de brandweerwagens schoon. Ook verzorgen zij kleine onderhoudszaken zoals schilderwerk. Hun diensten duren meestal 24 uur per dag.

Verhaal 7 Finn Balm:

Mijn droomberoep

De wekker gaat om 4:30 AM. Mijn naam is Finn en ik ben 27 jaar oud, ik werk voor de politie. Ik sta heel vroeg op omdat ik best ver van het politie bureau woon, hij is een wijkagent, het politie bureau is in Utrecht, en op die dag was er een moord en er waren  2 mensen dood geschoten er was een moord omdat er een drug deal daar bezig gingen hij was daar om de dag weer even te redden en hij eindigt zijn dag met een mooie donut en hij gaat dan weer om 7:30 PM naar huis en ging hij zijn kinderen en zijn vrouw zien en hij ging om 11:30 PM naar bed.

 
Comments

Ik stem op het verhaal van Kiki en Anne

Dag Mevr. Groenstege,

Hier kunt u stemmen:
https://forms.office.com/r/utxc7fxFbD

Groet,

Frank

Leave a Reply