De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Lesplannen en huiswerk 2 mei

Beste ouders,

Het thema is dit keer Lente, omdat die fijne tijd van het jaar weer aan is gebroken en de bloemen weer tevoorschijn komen.  Veel filmpjes over Koningsdag 2020, inclusief een filmpje waarin Koning Willem Alexander wordt gefeliciteerd en waarin Bernadette en Diederik zich ook lieten zien.  Groep 3 gaat door met Kern 9 en voor Staal zijn er weer een aantal nieuwe categorieën met filmpjes voor groep 5 en 7.

Bernadette en Diederik

 Samengevat: Voorlezen, Filmpjes: NOB-felicitatie-Koning toespraak-Koningsdag viering kinderen- Koningsdag 2020- Spanje weer naar school, bericht voor Bernadette, bericht voor Diederik, Staal  6 video’s groep 5 en 7 block 8- week 1, Staal huiswerk, Pauze, Staal huiswerk, Nieuwsbegrip: deepfake video’s, Nieuwsbegrip bespreking.

Huiswerk: Beiden, blok 8, week 1, les 1, 2, 3 afmaken en Nieuwsbegrip.

Emma en Vincent

Samengevat: Voorlezen, Filmpjes: NOB-felicitatie-Koning toespraak-Koningsdag viering kinderen- Koningsdag 2020- Spanje weer naar school, Ankerverhaal groep 3, Flitsen 9.2, Dictee/ schrijven nieuwe woorden groep 3, pauze, oefenen schrijven/lezen/Staal blok 8, oefenen/ lezen/ Nieuwsbegrip: deepfake video’s, Lente/ Huisje, boompje, beestje….

Huiswerk: Voor Emma, Blok 8, week 1, les 1, 2 en 3 afmaken, en Nieuws begrip ‘deepfake nieuws’. Je kunt het mij sturen, dan kijk ik het na. Voor Vincent, verder het kern 9 bestand.

Nila en Linn

Samengevat: Voorlezen, Filmpjes: NOB-felicitatie-Koning toespraak-Koningsdag viering kinderen- Koningsdag 2020- Spanje weer naar school, Praatplaat Lente, Auditieve oefeningen, Flitsen kern 9/ 5 Werkbladen, Pauze, Ankerverhaal de Limonadefontein, Nila Werkbladen/ Linn Oefenen schrijven en lezen, knutselen, Huisje Boompje Beestje Lente.

Het huiswerk is verder om vooral zoveel mogelijk met ze te blijven lezen!

Alek:

Samengevat: Voorlezen, Filmpjes: NOB-felicitatie-Koning toespraak-Koningsdag viering kinderen- Koningsdag 2020- Spanje weer naar school, Praatplaat Lente, Flitsen kern 9, oefenen schrijven kern 9, Pauze, Ankerverhaal de Limonadefontein, oefenen lezen/schrijven werkbladen, Filmpje over Lente- Huisje, Boompje, Beestje.

Het huiswerk is verder om zoveel mogelijk met hem te blijven lezen. Eventueel kun je de Koningsdag spelletjes met hem spelen (zie email).

Robin

Samengevat: Voorlezen, Filmpjes: NOB-felicitatie-Koning toespraak-Koningsdag viering kinderen- Koningsdag 2020- Spanje weer naar school, Praatplaat Lente, Flitsen kern 9, oefenen schrijven kern 9, Pauze, Ankerverhaal de Limonadefontein, oefenen lezen/schrijven werkbladen, Filmpje over Lente- Huisje, Boompje, Beestje.

Qua huiswerk kan hij door met vooral blijven lezen!

Lotus

Samengevat: Voorlezen, Filmpjes: NOB-felicitatie-Koning toespraak-Koningsdag viering kinderen- Koningsdag 2020- Spanje weer naar school, Praatplaat Lente, Flitsen kern 9, oefenen schrijven kern 9, Pauze, Ankerverhaal de Limonadefontein, oefenen lezen/schrijven werkbladen, Filmpje over Lente- Huisje, Boompje, Beestje.

Qua huiswerk lezen, lezen, lezen.

 

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply