De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Huiswerk, lesplannen en andere mededelingen voor 29 februari

Beste ouders en leerlingen,

 

Ik hoop dat alles goed gaat. Afgelopen week hebben we nog een korte mededeling gehad van WAB, deze is naar jullie gemaild, maar hier nogmaals in het kort:

Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de eerdergenoemde 14-daagse ’thuis’ quarantaine niet van toepassing zal zijn op families die langer dan 14 dagen buiten China zijn gebleven. Maar zoals te lezen is in onderstaand bericht van WAB*, mogen mensen die vanuit het buitenland terugkeren naar Beijing gedurende 14 dagen de schoolcampus niet op.

De informatie die in de vorige mailing werd gedeeld met betrekking tot het 3 weken van tevoren aankondigen van een startdatum blijf dus ook van kracht. WAB raadt alle families die terugkeren aan om de boardingpass te bewaren en erop toe te zien dat de paspoorten afgestempeld worden met de aankomstdatum.

We blijven jullie natuurlijk op de hoogte houden van het laatste nieuws. Hieronder in het kort een samenvatting van wat ik jullie ook zal mailen. Ik heb gezien dat al een aantal van jullie hebben geoefend met Muiswerk. Heel goed! Ik raad iedereen aan het te proberen, maar laat het me weten als iets niet lukt. Ik heb weer veel video’s gelinkt, maar dit keer geen persoonlijke video opgenomen omdat het bestand nogal groot was, in plaats daarvan heb ik audioberichten achtergelaten.

Bernadette en Diederik:

Samengevat: Voorlezen, Berichten meester Frank luisteren, uitleg video’s blok 6, pauze, Nieuwsbegrip “Ruimtesonde naar de Zon”, oefenen met Muiswinkel

Huiswerk: Beiden, blok 6, week 1, les 1, 2 en 3 afmaken en Nieuwsbegrip. Stuur me a.u.b. het huiswerk, Verder zijn ze vrij om met Muiswinkel te oefenen en ik hoop dat het OBA-lidmaatschap snel geregeld is!

Emma en Vincent

Samengevat: voorlezen, Audio bericht meester Frank, Filmpjes groep 3 en groep 5 kijken, werkbladen kern 6(5 in totaal)/ Staal, Woorden kern 6 hakken, pauze, lezen oefenen/nieuwsbegrip Ruimtesonde naar de zon en afsluitend een filmpje.

Huiswerk: Voor Emma, Blok 6, week 1, les 1, 2 en 3 afmaken, en Nieuws begrip Ruimtesonde naar de zon. Je kunt het mij sturen, dan kijk ik het na. Voor Vincent, oefenen met lezen, en voorlezen.  Ze kunnen natuurlijk ook verder oefenen met Muiswerk.

Nila en Linn

Samengevat: voorlezen en berichtje Meester Frank, Nieuwe Praatplaat Kunst, Auditieve oefeningen, Werkbladen Nila/ 2 filmpjes  Linn, Pauze, Knutselen/ woorden hakken, Muiswerk, Filmpje Huisje Boompje Beestje van Gogh.

Het huiswerk is verder om vooral zoveel mogelijk met ze te blijven lezen!

Alek:

Samengevat: voorlezen en bericht meester Frank, Video’s kern 6, schrijven woordjes met F, UI, EI, G en AU, werkbladen, pauze, oefenen lezen, oefenen met lezen, oefenen met Muiswerk, Filmpje van Gogh.

Het huiswerk is verder om zoveel mogelijk met hem te blijven lezen, en hij kan nog met Muiswerk oefenen als hij het leuk vindt!

Robin

Samengevat: voorlezen en bericht Meester Frank, Filmpjes van juf Tina en meester Frank, nieuwe praatplaat, auditieve oefeningen met Kunst, videos, oefenen met hakken, pauze, woorden schrijven met  letters F, UI en EI, G en Au, pauze, werkbladen kern 6, woorden hakken, Muiswerk oefenen, filmpje huisje boompje beestje van Gogh.

Qua huiswerk kan hij door met Muiswerk en vooral blijven lezen!

Lotus

Samengevat: voorlezen en bericht Meester Frank, Filmpje juffrouw Tina en meester Frank, samen nieuwe praatplaat bespreken, Auditieve oefeningen, video’s hakken, werkbladen, pauze, doorgaan met werkbladen of knutselen, muiswerk, video van Gogh.

Huiswerk is vooral veel blijven lezen en eventueel als ze het leuk vindt dan kan ze verder met Muiswerk.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply