De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Huiswerk, lesplannen en mededelingen voor 22 februari

He ouders en leerlingen!

 

Ik hoop dat het goed gaat, ondanks dat het online learning best wel intensief is. De situatie schijnt langzaam maar beter te verbeteren, er zijn  al weer wat meer mensen op straat en ik zie al steeds meer auto’s voorbij rijden.

Juffrouw Tina heeft vanuit België nog een klein berichtje voor jullie, een klein hart onder de riem:

Filmpje van Juffrouw Tina

Ik heb ook voor iedereen individuele filmpjes, maar die zal ik via de mail sturen.

Ten eerste wil jullie verwijzen naar de email van Anne die ze afgelopen dinsdag naar jullie heeft gestuurd, n.a.v. een bericht van WAB. Ik zal deze voor de zekerheid ook nog toevoegen aan de mail die jullie straks ieder van me ontvangen. Helaas gaat het online learning nog iets langer door en de mail van Anne gaat specifiek over de situatie van WAB.

Verder is het digitale taalprogramma Muiswerk ook aan bod gekomen in de mail van Anne. Dit zal voorlopig niet het normale schema overnemen, maar voor nu als extra dienen. Dit zal ik zo ook in de plannen implementeren.  Als het goed is hebben jullie inmiddels de log in details ontvangen. Ook hier zal ik in de individuele mails iets specifieker op ingaan.

Verder hebben wij voor alle leerlingen een OBA-lidmaatschap aangevraagd. Dit is een goed platform voor online boeken voor onze leerlingen. Laat me aub weten wanneer er een problemen zijn met Muiswerk en/of het OBA, het kan natuurlijk ook altijd dat de mails niet aangekomen zijn.

Hier samenvattingen, specifieke informatie volgt via email:

Bernadette en Diederik

Samengevat: Voorlezen, nakijken huiswerk Staal Blok 5/ dictee Bernadette blok 5, dictee Diederik blok 5, huiswerk Staal, pauze, Nieuwsbegrip “Ruimtesonde naar de Zon”, oefenen met Muiswinkel

Huiswerk: Beiden, blok 5, week 4, les 1, 2 en 3 afmaken en Nieuwsbegrip. Stuur me a.u.b. het huiswerk, maar vooral de dictees en toetsjes naar frank@derodeleeuw.org dan kan ik het nakijken, opmerkingen plaatsen en terugsturen zodat jullie het dan weer samen door kunnen nemen. Verder zijn ze vrij om met Muiswinkel te oefenen en ik hoop dat het OBA-lidmaatschap snel geregeld is!

Emma en Vincent

Samengevat: voorlezen, video Meester Frank en Tina, dicteren woordjes met F, UI en EI, werkbladen kern 6(5 in totaal)/ Staal, Woorden kern 6 hakken, pauze, lezen oefenen/nieuwsbegrip Ruimtesonde naar de zon.

Huiswerk: Voor Emma, Blok 5, week 4, les 1, 2 en 3 afmaken, en Nieuws begrip Ruimtesonde naar de zon. Je kunt het mij sturen, dan kijk ik het na. Voor Vincent, oefenen met lezen, en voorlezen.  Ze kunnen natuurlijk ook verder oefenen met Muiswerk.

Nila en Linn

Samengevat: voorlezen, filmpjes van Juffrouw Tina en Meester Frank, Praatplaat Kunst, Auditieve oefeningen, Werkbladen Nila/ Nieuwe woorden/ letters Linn, Pauze, Knutselen/ woorden hakken, Muiswerk, Filmpje Huisje Boompje Beestje.

Het huiswerk is verder om vooral zoveel mogelijk met ze te blijven lezen!

Alek:

Samengevat: voorlezen, filmpjes juffrouw Tina en Meester Frank, schrijven woordjes met F, UI en EI, werkbladen, pauze, woorden hakken kern 6, oefenen met lezen, oefenen met Muiswerk, Filmpje over Kunst.

Het huiswerk is verder om zoveel mogelijk met hem te blijven lezen, en hij kan nog met Muiswerk oefenen als hij het leuk vindt!

Robin

Samengevat: voorlezen, Filmpjes van juf Tina en meester Frank, praatplaat nieuw thema Kunst, auditieve oefeningen met Kunst, pauze, woorden schrijven met nieuwe letters F, UI en EI, pauze, werkbladen kern 6, woorden hakken, Muiswerk oefenen, filmpje huisje boompje beestje Kunst.

Qua huiswerk kan hij door met Muiswerk en vooral blijven lezen!

Lotus

Samengevat: voorlezen, Filmpje juffrouw Tina en meester Frank, samen praatplaat Kunst bespreken, Auditieve oefeningen, werkbladen, pauze, werkbladen of knutselen, Muiswerk, filmpje Huisje Boompje Beestje Kunst.

Huiswerk is vooral veel blijven lezen en eventueel als ze het leuk vindt, en niet te moeilijk, dan kan ze verder met Muiswerk.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply