De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Huiswerk en mededelingen voor 8 februari

Goedemiddag, zoals jullie weten gaan we het normale lesgeven voorlopig even vervangen door een ander soort lesmodel. Ik heb voor iedereen aparte lesplannen gemaakt en zal de gedetailleerde versies allemaal naar jullie email sturen. Tevens zal ik via wetransfer.com filmpjes doorsturen die jullie kunnen downloaden, dat is een hele nuttige website voor grotere bestanden. Houd wel in de gaten dat het eventueel in de Spam terecht kan komen. Samenvattingen en huiswerk zullen jullie hier beneden vinden. Volgende week kunnen jullie ongeveer hetzelfde verwachten.

Zoals altijd is het ook de komende tijd van belang om te blijven lezen in het Nederlands! Wissel dit een beetje af met hardop lezen, stil voor jezelf lezen en je laten voorlezen. Ben je door je Nederlandse boeken heen? Je kunt via de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) een gratis junior lidmaatschap aanvragen zodat je toegang hebt tot wel 10 e-books per keer.

Lijkt me ook handig voor alle andere leerlingen! Het is gratis t/m 18 jaar.

Bernadette en Diederik

Samengevat: Voorlezen, Staal uitleg Onderwerp en Komma’s meervoud, Staal filmpjes Onderwerp en Komma’s meervoud, Uitleg Verleden tijd en voltooide tijd klankvaste werkwoorden en werkwoordelijk gezegde, Video Verleden tijd klankvaste werkwoorden en werkwoordelijk gezegde, Dictee Diederik,  pauze, toneellezen, Nieuwsbegrip Corona Virus.

Huiswerk: Beiden, blok 5, week 2, les 1, 2 en 3 afmaken en Nieuwsbegrip. Stuur me aub naar frank@derodeleeuw.org dan kan ik het nakijken, opmerkingen plaatsen en terugsturen zodat jullie het dan weer samen door kunnen nemen.  En vooral veel lezen, je kunt via de eerdergenoemde link nog meer leesmateriaal vinden.

Emma en Vincent

Samengevat: voorlezen, dicteren woordjes met OU, UU, EU, IE en L, werkbladen kern 5(10 in totaal), uitleg Staal Onderwerp en Komma’s meervoud, Filmpjes Onderwerp en Komma’s Meervoud, oefendictee, pauze, Woorden flitsen Kern 5, Emma voorlezen, Nieuwsbegrip Corona Virus, filmpje Huisje Boompje Beestje.

Huiswerk:

Voor Emma, Blok 5, week 2, les 1, 2 en 3 afmaken, en Nieuws begrip Corona Virus.

Je kunt het mij sturen, dan kijk ik het na.Dit is allemaal natuurlijk wel als ze er genoeg tijd voor hebben! Ik weet hoe druk ze het hebben.Verder zoveel mogelijk lezen en voorlezen. Je kunt de link gebruiken aan het begin van deze mail voor nieuw lesmateriaal. Je kunt me scans sturen voor feedback.

Nila en Linn

Samengevat: voorlezen, praatplaat eten en drinken, auditieve oefeningen, werkbladen/ oefenen schrijven woorden met OU, UU, EU, IE en L, pauze, woorden flitsen, Woordweb maken Eten en Drinken, filmpje Huisje, Boompje, Beestje

Het huiswerk is verder om vooral zoveel mogelijk met ze te blijven lezen!

Alek:

Samengevat: voorlezen, woorden en letters schrijven met OU, UU, EU, IE en L, woorden flitsen met filmpje kern 5, auditieve oefeningen, oefenen met lezen Kern 5, filmpje Huisje, boompje, beestje.

Het huiswerk is verder om zoveel mogelijk met hem te blijven lezen, en hij kan oefenen met de werkbladen die ik in de mail heb gestuurd. Hij heeft het werkboekje volgens mij wel, maar ik heb het voor de zekerheid doorgestuurd.

Robin

Samengevat: voorlezen, praatplaat Eten en drinken, auditieve oefeningen, woorden en letters schrijven met OU, UU, EU, IE en L, woorden schrijven, pauze, woorden flitsen, oefenen met werkbladen, woord web maken over eten en drinken, filmpje kijken.

Qua Huiswerk kan hij door blijven gaan met de werkbladen en vooral veel lezen.

Lotus:

Samengevat: voorlezen, praatplaat eten en drinken, auditieve oefeningen, 4 werkbladen mbt eten en drinken, pauze,  werkbladen, woord web maken, filmpje kijken: Huisje, Boompje, beestje.

Qua huiswerk zou ik verder vooral veel blijven lezen, wellicht kun je via de eerder genoemde link nieuwe boeken vinden.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply