De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Huiswerk 11 mei

Nog maar een paar weken tot de zomervakantie begint! We hebben nog een laatste thema dit jaar: mensen. De eerste weken gaat het over familie, daarna gaat het over verzorging.

De leerlingen hebben nieuwe auditieve oefeningen gekregen. Deze oefeningen hebben het meeste effect als je ze dagelijks doet. Dit hoeft echt niet lang te duren! Vraag tijdens het avondeten of je zoon/dochter een paar woorden kan hakken en noem 5 woorden, bijvoorbeeld wat op tafel staat (wor-tels, le-pel, na-ge-recht). Dit hoeft niet langer dan een minuutje te duren. Variatie tussen de opdrachten en regelmaat heeft veelal meer effect dan alle auditieve oefeningen eenmaal per week op één dag te oefenen.

Naast de auditieve oefeningen hebben de leerlingen ook werkbladen meegekregen en een boekje.

Alek, Alec en Vincent hebben laten zien al een paar woordjes te kunnen lezen! Zij hebben twee boekjes meegekregen: eentje waar papa/mama uit kan voorlezen en eentje die ze zelf kunnen lezen met hulp van papa/mama. Het lezen van dit tweede boekje is geen verplichting, met echt leren lezen starten we na de zomer. Wel is het een goede oefening.

 

Succes!

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply