De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Kilometer Lezen 3

Begin maart zijn we op school begonnen met het project Kilometer Lezen. We proberen van Beijing naar Schiphol of Brussel te vliegen. Dit doen we door zoveel mogelijk kilometers te lezen. Je kunt kilometers krijgen door bladzijdes te lezen. Van Beijing naar Schiphol of Brussel is zo’n beetje 8000km. Je leest een bepaald aantal bladzijdes en daarmee lees je honderd kilometer. Het aantal bladzijdes dat je moet lezen hangt af van je leeftijd.

Toen ik was begonnen ben ik eerst in de autobiografie van Johan Cruijff gaan lezen. Ik vond dit een minder leuk boek en het was moeilijk er door heen te komen, dus ben ik begonnen in De Brief voor de Koning. Ik lag toen wel een beetje achter, dus moest ik opschieten. De Brief voor de Koning vind ik al lang een van mijn favoriete boeken, dus zou het makkelijk zijn om door heen te komen.

De Brief  voor de Koning vind ik een erg leuk boek, dus daarom heb ik het al meerdere keren gelezen. Soms is het net zo leuk om een boek te herlezen als gewoon een eerste keer lezen, want als je het herleest heb je al een beetje een idee waar het boek over gaat. Ik vind De Brief voor de Koning typisch zo’n boek. Hoe vaak je het ook leest, het blijft een spannend en leuk boek.

Ik denk dat het goed is dat De Rode Leeuw dit doet omdat er veel redenen zijn waarom lezen belangrijk is. Het is leuk, je leert ervan en je woordenschat wordt enorm uitgebreid. Ik denk dat de belangrijkste reden is dat je het leuk zal vinden. Als je je bijvoorbeeld verveeld kun je altijd wel iets gaan lezen. Het is namelijk ook enorm ontspannend.

Geschreven door Peer (groep 7) en verbeterd door de andere leerlingen van groep 7: Sebastiaan, Sophie en Aadje.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply