De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Huiswerk 23 februari

De kleuters zijn begonnen aan een nieuw thema, ‘wonen en gebouwen’. Hiervoor lezen we boekjes over wonen, hebben we het over de verschillende ruimtes in huis en bespreken we verschillende soorten huizen en gebouwen.

Zoals bij elk thema, krijgen de leerlingen auditieve oefeningen in hun mapje en een aantal werkbladen. Graag vragen we jullie die samen met de leerlingen te maken.

Om mondelinge vaardigheden te oefenen, willen we iets nieuws proberen. We willen de leerlingen om de beurt vragen een filmpje te maken van hun huis of een bepaalde ruimte in huis. Hierbij vertelt de leerling iets over de ruimte, bijvoorbeeld welke ruimte het is, wat je er kan doen, wie er vaak komen, wat er allemaal in de ruimte staat en waar die spullen voor gebruikt worden. Het filmpje duurt minimaal 1 minuut en maximaal 5 minuten. Het filmpje kan worden meegenomen op een USB stick of ter plekke worden gedeeld via airdrop (alleen bij Apple producten). Gelieve niet via internet sturen i.v.m. een niet altijd betrouwbare internetverbinding.
De eerste leerling die ik wil vragen om een filmpje te maken en mee te nemen, is Alec. Veel succes en we kijken uit naar jouw filmpje!

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply