De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Op de Belgische ambassade

De Douanier
De douanier Isabelle is iemand die je koffer checkt. Dit doet ze omdat sommige  mensen dingen meenemen die verboden zijn. De douanier checkt het op een grens zoals op een vliegvelt.

De quiz
Mijn vriendinnen hadden een quiz gemaakt voor op de ambassade. En Emma`s vader had ook een quiz gemaakt. Ik had ook nog geleert dat skielers uit belgië ontworpen zijn door een Belg.

Interview
Wij hadden een interview met de ambassadeur Marc Vinck. En het duurde best wel lang. Marc vinck die moet voor ieder land de relaties niet verbreeken.

Eten & drinken
Op de ambassade gingen we belgische frietjes eten. En ook kinder champagne.
 

Anne (9 jaar)

 

De Resedentie

Douanier
Een douanier is geen politie maar is een beetje zoals een politie. Ze dragen bijna hetzelfde uniform en ze zijn daar voor de veiligheid. Ze werken op de vliegveld oom illegale dingen in baggage te controleren. Ze controleren dingen zoals exotische vruchten en dieren zoals een durian of een aap. Wij hebben bij de Belgische ambassade een douanier gezien. Ze heet Isabelle en ze heeft tegen ons gezegd over haar job. Zoals al de dingen dat we over hebben geschreven boven dit informatie, en ze zei ook dat het super leuk was om daar te werken.

Interview
Wij hebben bij de ambassade ook de ambassadeur ge interviewed. Hij heet Marc Vinck en hij heeft een jaar en een half hier in Peking gewerkt ( gewoon ). Hij heeft onze vragen geantwoord in details en woorden dat wij konden begrijpen. Wij hebben veel vragen gesteld en over veel andere dinger. Wij hebben vragen over de werk bij de ambassade, de talen dat ze normaal spreken, hoe lang de ambassadeur ambassadeur was en vragen zoals waar heeft de ambassadeur voor Peking gewoon en gewerkt.

Quiz en Presentatie
Aan de einde van de interview, hadden wij een presentatie gehad gemaakt door Peter Christiaen. Het was over België en traditionele dingen in België zoals de Atomium, Manneke pis, Chocolade, Saxophone en Meester Sax, 1,000 soorten bier, de rode duivels, de hockey team, stripverhalen zoals Smurfen Jommeke Kuifje en er was ook rolschaats. Er was ook een soort van quiz waar er was een foto van iets en dan moesten de Nederlandse kindjes zeggen wat ze in Nederland zeggen en dan de Belgische kindjes zeggen hoe het in vlaams is. Zoals een poep in vlaams is a bill in Nederlands en een poep in Nederlands is een kak. Daarna was er een quiz waar mensen van groep 6 hebben ge leest voor ons en dan moesten wij de vragen antwoorden.

Eten en Drinken
Waan de quiz was gedaan waas er frieten, Belgische koekjes, speculaas en Kidibul. De frieten waren met mayonnaise en de Kidibul was gesmaakt appel kers. Die dingen waren typisch Belgische eten. Kidibul is kinder champagne die Belgische families normaal drinken voor speciale dingen drinken zoal nieuw jaar of pasen etc. De frieten waren met super heerlijke mayonnaise, Belgische mayonnaise en Japanse die bijna exact zoals de Belgische smaakte. De Speculaas is typisch Belgisch en normaal gegeten op SInterklaas, het kan ook en pasta zijn waar je op jouw brood kan smeren. De Belgische koekjes waren gewoon koekjes met lekkere Belgische chocolade erop. Overal waren de eten en drinken daar smakelijk!

Emma Christiean en Diane Bossiner (11 jaar)  


 

 

 

 

Rennen/ lopen naar het ambassade 

De douanier
De douanier van de ambassade heet Isabelle en had nog het oude uniform. Ze zegde dat een douanier illegale zaken moet afmaken zoals exotische dieren. Douaniers werken aan de grens zoals de vliegveld.

Het interview
Wij hebben ook de ambassadeur geïnterviewd. Hij  heet Mark Vinck. Hij heeft ons gezegd wat voor een ambassadeur bestaat en ook wat hij doet.

De quiz
Wij hebben ook een quiz gedaan over België. Ik heb zaken geleert zoals dat rolschaatsen Belgisch waren. Drie andere kinderen hadden de quiz gemaakt, sommige vragen waren heel moeilijk en sommige waren makkelijk. 

Het eten en drinken
Op het einde hebben we frietjes gegeten en Kidibul gedronken. De frietjes kwamen met mayonaise en de Kidibul was zoals champagne. Er waren ook veel speculoos koekjes, chocolade en water van SPA.

Vittorio Bossiner (14 jaar VO2)

 

Poep is Niet Poep

Douanier
Bij de Belgische ambassade waren wij opgevangen doer mijn papa (David) die ons naar binnen heeft gebracht en daarna had Isabelle (mijn Papa’s collega) ons iets vertelled over een douanier die een douanier costume aan had. “Een douanier is geen politie,” zie ze, “Het is iemand die aan de grenzen van hen land staat om te kijken of je gevaarlijke dingen of illegale dingen mee neemt zoals tropische Dieren zoals apen of Zoiets.” Ik wist nog niet wat en Douanier was want ik had der nog nooit van gehoord.  

Interview
Nadat wij de prototype van de nieuwe Ambassade gezien hebben wij een interview gehad met de Ambassadeur, Mark Vinck. Wij hadden hem heel veel vragen gesteld en hij heeft veel antwoorden gegeven. Ik vond dit heel interessant want mijn papa had mij nooit vertelt wat hij eigenlijk deed want hij wist niet hoe hij het moest zeggen. Ik heb ook geleert dat der meer dan 100 Belgische Ambassades zijn in de wereld. 

Quiz
Tijdens de quiz had ik veel dingen geleert, zoals dat Rolschaatsen van België zijn, en dat de saxophone in België was uitgevonden. De quiz was heel interessant want ik heb veel dingen geleert.

Eten & Drinken
Nadat hadden wij wat frietjes en kinder champagne gekregen. Dat was mijn favorieten moment omdat er eten bij was (Absoluut gezien omdat der frietjes waren). De frieten waren in België gemaakt en de kinder champagne was ook van een Belgische bedrijf.

  

Tobe Jordens (11 jaar)

 Poep en Friet. (Bezoek bij de Belgische ambassade)

Douanier
Bij het Belgische ambassade ontmoetende wij een Douane. Haar naam was Isabelle. De taak van een douane is om zeker te maken dat niemand:

-Exotische Dieren/Fruit mee neemt om te verkopen in een ander land

-Niemand gevaarlijke dingen neemt naar een ander land, of in een vliegtuig

-per ongelijk mogelijke gevaarlijke dingen los laten, of met andere dingen mengen for gevaarlijke combo’s.

Een Douane is niet een politieagent, Maar is net zo important als een.

Interview (met ambassadeur van België)
Bij het interview hadden we de ambassadeur ontmoet. Hij vertelde ons over wat ze daar doen, hoe ze het doen, hoe ze het werk verdelen, en waarom er een ambassade in China was. 

Quiz
Toen wij bij de Ambassade waren kregen wij een quiz, het quiz ging over hoe veel we wisten over België. Wist je dat in België:

-Een “prot” is een scheet

-Poep is “billen”

-Er zijn meer dan 1000 sort bier in België 

-Heel veel iconische comicstrippen zijn gemaakt                                                                            

Er waren te veel om hier te schrijven, dus het blijft hoe het is, maar de quiz was wel heel leuk.

Eten en Drinken
In België vind je een hele cataloog van eten, in dit cataloog zitten lekkere dingen zoals chocolade, friet, wafels, een speculaas. Ze hebben ook heel veel bier, en mayonaise. Meest van het eten daarvan zijn heel lekker, een en goeie land om van te eten. 

Marnix, (12 jaar).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply