De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Huiswerk 26 januari

Beste ouders,

Na wat vertraging, zijn we dan nu in de les gestart met het nieuwe thema: ‘eten en drinken’. Het is een goed thema voor de relatief korte periode tot Chinese New Year en vol opties voor het ontwikkelen van de taal. Zo staat er elke les een recept centraal. Met het lezen van een recept, kun je met je kind begrijpend luisteren oefenen, de voorloper van begrijpend lezen. Zo kun je de ingrediënten oplezen en daarna aan je kind vragen welke ingrediënten hij onthouden heeft. Ook kun je de eerste drie stappen van de bereidingswijze lezen en vragen wat de eerste stap ook alweer was. Heeft hij het goed onthouden? Heel knap!
Daarnaast zijn typisch Nederlands/Vlaamse recepten een goede manier om aandacht te besteden aan de cultuur van Nederland en België.

Bij het laatste thema, zette ik auditieve oefeningen online. Deze oefeningen doet meester Frank in de les met de leerlingen, maar het is zeker aan te raden dit thuis ook met regelmaat te doen! Dit keer zet ik die oefeningen niet online, maar hebben de leerlingen allemaal een boekje met auditieve oefeningen in hun folder gekregen.

Daarnaast vind je de welbekende werkbladen in de mapjes.

 

Veel succes!

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply