De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Sinterklaasvieringen in Beijing 2018

Sinterklaasviering 2018

Sinterklaasvieringen in Beijing op WAB en de Nederlandse ambassade!

De voorbereidingen voor deze gezellige periode zijn in volle gang.
De afleveringen van het Sinterklaasjournaal  worden vanaf dinsdag 13 november dagelijks geplaatst op Tigertube.

In de week van 19 november mogen alle leerlingen van dagprogramma en het naschools programma (groep 1 t/m 8) hun schoen zetten in de Nederlandse klas.

Leerlingen van het WAB-dagprogramma zingen woensdag 21 november Sinterklaas-liedjes met Mr. Paul Shiel in de ECC op WAB. Ouders zijn hierbij van harte uitgenodigd!

Zie onderstaande informatie over de twee evenementen die dit jaar georganiseerd worden.

Sinterklaasochtend op WAB – zondag 25 november 10.00-13.00 uur 

Zondag 25 november van 10.00 – 13.00 uur organiseren wij voor het eerst een Sinterklaas-evenement op WAB, Western Academy of Beijing.

De ochtend is voor jonge kinderen en oudere kinderen.
Ouders en oudere kinderen mogen zich ook bij Alexia opgeven om te helpen bij de activiteiten.

Enkele activiteiten worden samen gedaan met jong en oud, zoals Pietengym. Er wordt gepauzeerd met jong en oud samen, waarbij genoten zal worden van pepernoten en warme chocolademelk.

Andere activiteiten zijn apart voor jong en oud.
De jongere kinderen (van 2 – 11 jaar) zullen in roulatie nieuwe knutselopdrachten doen, spelletjes spelen als kwartet, memory en ganzenbord met als thema Sinterklaas, buiten spelen en een aflevering van het Sinterklaasjournaal kijken.

Er zal een Nederlandstalige speelfilm afgespeeld worden en er worden spelletjes gespeeld als 30 Seconds, Set en Koehandel door de oudere kinderen (van 9 – 16 jaar). Een ouder kind kan er ook voor kiezen om mee te doen/helpen bij de activiteiten van de jongere kinderen.

Opgeven kan via deze link.

Sinterklaasviering op de Nederlandse ambassade – zondag 2 december 10.15-12.30 uur

De Sinterklaasviering vindt op zondag 2 december van 10.15 – 12.30 uur plaats op de Nederlandse ambassade. Tijdens het programma zijn er spelletjes en activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Natuurlijk zijn drinken en Sinterklaassnoepgoed ruimschoots voorhanden voor jong en oud! Het wordt een groot feest met Sint en zijn pieten. Inschrijven kan via deze link.

Sinterklaas maakt een praatje met elk gezin. De gezinnen worden ingedeeld op volgorde van aanmelding.  Per gezin wordt 1 volwassene ingedeeld om een kwartiertje mee te helpen bij het inschenken van drinken. Voorafgaand aan de Sinterklaasviering ontvangt u een e-mail met uw plaats op de lijst van gezinnen die bij Sinterklaas komen. U hoort dan ook van ons wanneer wij uw hulp nodig hebben.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply