De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Afsluiting Kinderboekenweek 2018!

Afgelopen zaterdag hebben de leerlingen samen met hun ouders en docenten de Kinderboekenweek afgesloten. De afgelopen weken hebben de leerlingen op verschillende manieren en momenten gewerkt aan de Kinderboekenweek met als thema ‘kom erbij!’, wat gaat over vriendschap.

Eerst hebben we gelezen uit ‘Het Geweldige Grote vriendjesboek’. Er zijn allerlei soorten vrienden, zoals knuffelvrienden, familievrienden, voetbalvrienden en schoolvrienden. Wij zijn met zijn allen vrienden van de Nederlandse les.
Na aanleiding van dit boek, zijn de leerlingen zelf gaan nadenken over hun vriendschappen en hebben ze prachtige tekeningen gemaakt van verschillende soorten vrienden.

Ook hebben we gelezen uit ‘Een huis voor Harry’. De leerlingen van groep 2 hebben daarna van lego een huis voor Harry gebouwd. Na het voorlezen van het boek aan de ouders, hebben de leerlingen zelf wat verteld over het zelf gemaakte huis.       

Groep 4 is al een aantal weken bezig met toneellezen, waarbij verschillende rollen in het boek verdeeld worden en leerlingen interactief met elkaar lezen. Zo wordt het lezen een dialoog als uit een toneelstuk. Aan de hand van dit toneelleesboek en de rollen uit dit boek, hebben de leerlingen met meester Frank zelf een verhaal geschreven. Vervolgens hebben ze niet alleen het zelf ontworpen verhaal voorgedragen aan de ouders, maar zelf als een waar toneelstuk uitgespeeld. Wat hebben ze dat knap gedaan.


Natuurlijk hoort bij het vieren van vriendschap en het afsluiten van de Kinderboekenweek wat lekkers. Onder het genot van wat drinken, stroopwafels en saucijzenbroodjes hebben we nog gezellig nagepraat.   

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply