De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Gelukkig nieuwjaar!

Wat een feest om alle kinderen weer te zien na de vakantie. Sommige kinderen waren een beetje gegroeid, andere kinderen  met een lekker kleurtje, maar allemaal met hele enthousiaste verhalen over de vakantie.

Na de leuke vakantie verhalen zijn we begonnen met het echte werk. We beginnen nu met Veilig Leren Lezen. Iedere week leren we een nieuw woordje en het woordje van deze week is ik. Voor sommige kinderen was het een makkelijk woordje, andere hadden er wat meer moeite mee.

Woensdag hebben de kinderen hun ik boekje mee naar huis genomen. Daarin werden een heleboel vragen gesteld. Wat lust ik graag, wat doe ik graag, waar woon ik het liefst?

Op donderdag hebben we gekeken naar de eerste aflevering van Leesdas, lettervos, boekentas. Ook daar kwam het woordje ik in voor. Ook hebben we een boekje over de maan voorgelezen, want dat wordt ons volgende woord.

Belangrijk: Vanaf donderdag 16 januari krijgen de kinderen ook huiswerk mee. Dat wil ik graag uiterlijk op de volgende woensdag weer terug hebben, zodat op donderdag het nieuwe huiswerk weer mee kan. Het bibliotheekboekje dat de kinderen thuis hebben, wil ik ook op woensdag hebben en op donderdag krijgen ze dan, gelijk met hun huiswerk het boekje weer mee naar huis. In dit blog schrijf ik iedere week wat het huiswerk is en ik leg het op donderdagochtend uit aan de kinderen. Wanneer er toch vragen zijn, kun je me altijd mailen op andrea@derodeleeuw.org .

De woordenschatwoordjes van deze week zijn:IMG_0413

 

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply