De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Schoolgids 2019–2020

Beste ouders,

Dit is de schoolgids van De Rode Leeuw – de Nederlandse School in Beijing. De Rode Leeuw is een Nederlandse Taal- en Cultuur locatie (NTC) in Beijing en is erkend door het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

In deze schoolgids leggen we uit hoe we op school onderwijs geven, waar we voor staan en wat u van ons mag verwachten. De schoolgids geeft u niet alleen informatie. We willen graag ook uw mening over ons onderwijs horen. Met uw suggesties kunnen we op De Rode Leeuw aan verbetering van het Nederlandse onderwijs in Beijing blijven werken.

De schoolgids bevat informatie over:

  • de lesstof op onze school
  • de extra zorg voor de kinderen
  • wat ouders en school van elkaar mogen verwachten

Deze schoolgids sluit aan bij het Schoolplan. Hierin hebben we voor een periode van vier jaar uitgebreid beschreven hoe ons onderwijs in elkaar zit en wat onze plannen zijn om een goede school te blijven.

We hopen dat u onze schoolgids met plezier zult lezen. Deze schoolgids kan geen volledig beeld van onze school geven. We nodigen u graag uit om via een persoonlijk gesprek uw vragen te beantwoorden. U bent bovendien van harte welkom voor een nadere kennismaking en een rondleiding door het schoolgebouw.

Anne Dorst

Merle Remmers

Frank Aarts

Het onderwijsteam van De Rode Leeuw

2019-2020