De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Narish Soebdhan

Narish Soebdhan

Reacties uitgeschakeld voor Narish Soebdhan

In 2016 zijn wij als gezin van vier naar Beijing afgereisd voor een nieuw avontuur in het buitenland. Een onbekend land, een ander cultuur en natuurlijk ook een nieuwe school voor de kinderen. Het was vrijwel zeker dat de oudste haar high school in deze periode zou afronden. We achten de kans groot dat de kinderen hun verdere opleidingen in Nederland zouden vervolgen. Daarom was het belangrijk om Nederlandse taallessen te blijven volgen. Om op de schoolcampus in aanloop naar het examen door gekwalificeerde leerkrachten begeleid te kunnen worden, is een waardevol gegeven voor ons als ouders! Onze dochter heeft enkele jaren geleden het examen programma op WAB doorlopen met Nederlands als ‘self taught’ vak en nu zit onze zoon er midden in. Al een poos probeer ik mijn steentje bij te dragen in het bestuur van De Rode Leeuw.

Matt Doherty

Reacties uitgeschakeld voor Matt Doherty

Ik ben Matt Doherty en ik heb twee kinderen. Mijn oudste heeft net zijn middelbare school afgerond en mijn dochter zit nog op De Rode Leeuw. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen onderwijs krijgen in hun moedertaal. Als voorzitter van het bestuur wil ik er voor zorgen dat de kinderen hier in Beijing kwalitatief goed onderwijs kunnen genieten.

Merle Remmers

Reacties uitgeschakeld voor Merle Remmers

In de zomer van 2018 ben ik naar Beijing verhuisd om te werken als docent bij De Rode Leeuw. Vanaf augustus 2021 zal ik werkzaam zijn als Learning Support Teacher op WAB en daarnaast de rol als secretaris op me nemen in het bestuur van De Rode Leeuw. Als docent heb ik gezien hoe belangrijk het ontwikkelen van je moedertaal is en hopelijk kan ik in deze nieuwe rol blijven bijdragen aan het Nederlands onderwijs in Beijing.

Martin Groenstege

Reacties uitgeschakeld voor Martin Groenstege

Al meer dan 25 jaar woon en werk ik op ambassades in het buitenland, maar de Nederlandse lessen heb ik voor mijn vier kinderen altijd erg belangrijk gevonden. Na hun studie moeten de kinderen kunnen meedoen in Nederland. Als ik zie hoe onze kinderen profiteren van goed Nederlands onderwijs, dan is het niet meer dan normaal dat ik wat terug doe voor de school. Na bestuurslid te zijn geweest in Jakarta en Nairobi, heb ik met veel enthousiasme de rol van penningmeester hier in Beijing op mij genomen.