De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Foto’s Sinterklaasfeest 4 december 2021

Het Sinterklaasfeest op de ambassade was weer een groot succes!

Het was nog een hoop gedoe om de ambassade te bereiken voor de Sint en de Pieten. Voor de ambassade stroomt het Liangmahe kanaal, dat breed genoeg is voor de stoomboot, maar helaas zijn de bruggen van Beijing niet hoog genoeg om onderdoor te varen. Gelukkig heeft de vindingrijke navigatie Piet een Nederlander met twee zijspanmotoren kunnen vinden en die was bereid om hen samen met een vriend veilig door de drukke straten van Beijing te rijden. De Sint moest daarvoor wel de mijter vervangen door een mooie rode cap. Toch ook wel passend voor China!

Op deze warme dag met het zonnetje aan de hemel hebben alle bezoekers aan de poort van de ambassade deze vrolijke intocht kunnen aanschouwen. Twee Pieten waren zelfs op het dak van het ambassadegebouw geklommen! 48 kinderen hebben de Sint persoonlijk kunnen ontmoeten en waren blij met de persoonlijke kadootjes, die de Pieten steeds moeiteloos uit de grote zakken tevoorschijn haalden. Er is geknutseld en getekend aan de daarvoor bestemde tafels. Sommige kinderen hebben ook de kans aangegrepen om zich te laten schminken en zagen er misschien nog mooier uit dan gewoonlijk!

Veel kinderen hebben getafeltennist en getafelvoetbald, maar ook hebben een aantal kinderen meegedaan aan het ‘Ren je rot’-spel van meester Frank. Het was een vrolijke drukte van jewelste met ook de 78 ouders. Ook zij vonden het fijn de Sint te ontmoeten. Drie ouders hebben zelfs een komisch gesprekje gevoerd met de Sint en hebben een toepasselijk presentje.

  

Fotograaf: Martin Groenstege

 

 

Citaat van de Sint op 9 januari 2022:
“Sint zit natuurlijk alweer hoog en droog in Spanje, maar moet nog veel aan jullie denken. Wat waren jullie een lieve aandachtige en serieuze kinderen! Volgende keer komt Sint graag weer!” 

 

De Rode Leeuw dankt de medewerkers van de Nederlandse Vereniging Peking voor de prettige samenwerking en kijkt nu al uit naar het organiseren van het volgende grootse Sinterklaasfeest!