De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Wekelijkse update WAB-dagprogramma 14 december 2017

Beste ouders,

Dit was de laatste week voor de wintervakantie. Deze week hebben wij voor het eerst geprobeerd, wat op WAB ook in de homerooms gebeurt of gaat gebeuren: self-directed-learning.

De kinderen kregen begin deze week een rooster, daarop stonden de taken die eind deze week gedaan moeten zijn, zoals nieuwsbegrip en taaljournaal.

Er staan ook extra taken op, zoals flitsen en oefenen met onlinesoftware. De kinderen kunnen zelf gaan inschatten wat zij nodig hebben in hun Nederlandse taalontwikkeling.

Zij mogen ook aangeven bijvoorbeeld iets te maken in de keuken of makerspace. Ze zijn erachter gekomen dat hiervoor wel een duidelijk plan nodig is: de keuken moet gereserveerd worden, er moet een recept gezocht worden, ingrediënten moeten gekocht worden, etc.

Ook kwamen sommige kinderen erachter dat het handig is om toneellezen of een spelletje te plannen met klasgenoten, anders moet je het alleen doen!

Enkele kinderen hebben zich opgegeven voor de mini-les over week 18 van Taaljournaal spelling, om de nieuwe regel met mij extra mee te oefenen.

Er is ook de mogelijkheid om een aanvraag tot mini-les te doen. Zo heeft Michelle in groep 4 een mini-les aangevraagd om de spellingregel over ‘hond-kat’ extra te oefenen. Enkele leerlingen in groep 6 en 7 hebben een aanvraag gedaan voor een mini-les over spreekwoorden.

Er zijn momenten ingepland waarbij ik individueel de weekplanning met de kinderen bespreek en aan het einde van de week evalueer hoe de planning ging.

Na de vakantie zullen we hiermee doorgaan. Dan zullen zij ook hun leerdoelen voor de week in moeten vullen en daarbij aangeven hoe ze het doel gaan bereiken. Einde van de week evalueren we hierop.

Hierbij enkele foto’s van de week. Te zien is hoe de kinderen de planning invullen.

Groep 5 kwam met een verzoek de keuken te boeken voor de les woensdag, zij zochten zelf een recept, gaven aan welke ingrediënten nodig waren. Zie foto’s van de kinderen in de keuken (helaas mislukte de chocolate chip koekjes, gemaakt voor de verjaardag van Ethan).

Yunli in groep 3 kwam met een gedetailleerde tekening met geschreven auto-onderdelen om in de makerspace om een auto te maken.

Ik wens jullie bij deze een prettige vakantie, fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Hartelijke groet,

Alexia

, makerspace

 

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply