De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Wekelijkse update Naschools Programma groep 4-6-7 donderdag 7 december

Beste ouders,

Helaas misten wij Peer deze week. Tijdens pakjesavond eerder deze week heeft hij een flink ongeluk gehad. Hij is door een glazen deur gelopen en heeft daardoor nu veel hechtingen in zijn neus en voorhoofd. Wij hebben mooie kaartjes voor Peer gemaakt en hem (op verzoek) wat werk gegeven. We hopen Peer volgende week weer te zien!

Tijdens de les hebben wij week 17 behandeld voor Taaljournaal, Nieuwsbegrip ging over de Internationale Kindervredesprijs. Klokhuis sloot daarbij aan met een aflevering over vluchtelingen. Deze week zijn wij ook begonnen met een schrijfopdracht. De schrijfopdracht is het maken van een verzorgingskaart voor je huisdier. We begonnen natuurlijk met praten over de huisdieren, wat leidde tot een zeer komisch moment met Quirine. Zij vertelde een vis en een ‘kanaal ofzo’ te hebben als huisdieren. Quirine bleek een garnaal te bedoelen die de vis helaas opgegeten heeft.

Wat heeft je huisdier allemaal nodig? En wat moet een verzorger allemaal weten over jouw huisdier? Wij gaan er volgende week over verder.

We sloten af met een potje ‘kerstkwartet’ in teams.

Bekijk de foto’s hieronder. Volgende week is laatste les voor de wintervakantie. De eerste les in het nieuwe jaar is op donderdag 11 januari 2018.

Fijn weekend!

Alexia

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply