De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Wekelijkse update Naschools Programma groep 4-6-7

Beste ouders,

Deze week is de spanning rondom Sinterklaas weer begonnen. De klas is al helemaal in de Sinterklaassfeer.

Er is een open haard geknutseld door twee creatieve moeders met behulp van drie groep 3-ers,  voor de gezellige sfeer in de klas. Twee leerlingen hebben hun schoentje al gezet. Alle andere kinderen mogen ook hun schoentje meenemen komende week, wie weet komt Piet langs dit jaar… we hebben al een liedje gezongen bij de haard.

De boekbesprekingen zijn gedaan door de leerlingen. Wat waren de boekbesprekingen goed voorbereid en goed gedaan! De kinderen hebben gereflecteerd op hun eigen boekbespreking door middel van een smiley-formulier en zichzelf en elkaar tips en tops gegeven.

Toneellezen blijft ontzettend leuk, vandaag hadden we een erg grappige ‘opa’. De kinderen werken goed samen en helpen elkaar.

Nieuwsbegrip ging over de aardbeving in Iran en Irak, daarbij horen ook de nieuwe woorden. Oefen deze thuis.

Leerlingen van groep 6 en 7 zijn volop bezig met de werkwoordspelling. Groep 6 leert over de tegenwoordige tijd. Groep 7 leert over de verleden tijd.

Vandaag was Mw. Hombergen van de Nederlandse Onderwijsinspectie op school, om enkele lessen te volgen. Zij zal ook ouders, leerlingen, leerkrachten en het bestuur van De Rode Leeuw spreken. Wij zullen u na het bezoek informeren over de uitkomsten van het inspectiebezoek.

Alvast een prettig weekend en hopelijk tot zondag, bij het Sinter-knutselen/schaatsen!

Alexia

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply