De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Wekelijkse update WAB-dagprogramma 16 november 2017

Beste ouders,

Deze week is de spanning rondom Sinterklaas weer begonnen. De klas is al helemaal in de Sinterklaassfeer.

Kinderen hebben in de lessen graag pietenmutsjes op.

Er is ook een open haard geknutseld door twee creatieve moeders met behulp van drie groep 3-ers,  voor de gezellige sfeer in de klas. Twee leerlingen hebben hun schoentje al gezet. Alle andere kinderen mogen ook hun schoentje meenemen komende week, wie weet komt Piet langs dit jaar… we hebben al liedjes gezongen bij de haard.

De eerste boekbesprekingen zijn gedaan door de leerlingen. Wat waren de boekbesprekingen goed voorbereid.

Leerlingen van groep 6 en 7 zijn volop bezig met de werkwoordspelling. Groep 6 leert over de tegenwoordige tijd. Groep 7 leert over de verleden tijd. Zij begrijpen ’t fokschaap/’t kofschip steeds beter en kunnen het nu ook zelf uitleggen, zie foto’s.

Groep 5 gaat voor hun Unit of Inquiry uitzoeken hoe Sinterklaas het beste naar China kan komen. Welk vervoersmiddel is het best? Welke landen doorkruist de Sint dan? En wat voor landschappen komt hij tegen onderweg?

Groep 6 gaat in het kader van de Unit of Inquiry leren over de Europese Unie. Wat is de geschiedenis van de EU? Waarom zijn sommige landen wel aangesloten en andere niet? En waarom hebben sommige landen de euro en waarom andere niet?

Vrijdag 17/11 zal Mw. Hombergen van de Nederlandse Onderwijsinspectie op school zijn, lessen volgen en een rondleiding door de school krijgen van de leerlingen. Wij zullen u na het bezoek informeren over de uitkomsten van het inspectiebezoek.

Alvast een prettig weekend en hopelijk tot zondag, bij het Sinter-knutselen/schaatsen!

Alexia

 

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply