De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Update naschools programma VO

Het is alweer november! We zijn allemaal hard aan het werk geweest en ook de eerste toetsen zijn achter de rug. Voor de onderbouw (VO1-3) waren dit toetsen woordenschat van hoofdstuk 1 Nieuw Nederlands, VO4 had twee (!) toetsen over leesvaardigheid.

De leerlingen van VO3-4 zijn de afgelopen maand steeds meer gaan samenwerken, we oefenen onder andere met het geven van feedback en het presenteren van onderwerpen. Volgende maand zullen de leerlingen allemaal een boekbespreking presenteren.

De leerlingen van VO1 en VO2 hebben ook geoefend op het geven van presentaties en het zoeken van informatie. Daarbij leren de leerlingen om samen te werken, gezellig en leerzaam dus! Ook de leerlingen van VO1 en VO2 geven in december een boekbespreking. Bijna allemaal hebben ze daarvoor ondertussen een boek gekozen en zijn ze daarin aan het lezen.

Daarnaast oefenen we in alle klassen met woordenschat-verwerving, onder andere door boeken te lezen en taalspelletjes te spelen.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply