De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Update naschools programma VO

Beste ouders,

Het is al weer eventjes geleden dat ik nog een update heb gepost, excuses!

De week na de herfstvakantie hebben de leerlingen in het VO gewerkt rond de World Solar Challenge, die vorige week werd gehouden in Australië. Er deden maar liefst drie Nederlandse teams mee aan deze wedstrijd om de snelste wagen op zonne-energie te bouwen.

Daarnaast was het de afgelopen week Kinderboekenweek, het thema was Griezelig Eng. Ook in het VO hebben we het gehad over enge boeken die de kinderen hadden gelezen, daar kwamen veel spannende verhalen uit!

VO4 had deze week een toets over leesvaardigheid, de andere leerlingen hebben volgende week een toets over de woordenschat van Nieuw Nederlands. Meer informatie daarover wordt deze week gegeven!

Ten slotte was het vorige week donderdag wereld-meisjesdag, met de leerlingen van VO3 hebben we een interessante video gekeken waarin meisjes over de hele wereld vertelden over wat zij zouden veranderen als ze presidente van hun land waren. Het filmpje kan je hier bekijken.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply