De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Naschoolse les op WAB groep 4-6-7 op 28-9-2017

Goedenavond beste ouders,

Wat hebben de kinderen weer goed gewerkt! Philippine en Peer hadden een mooie strip gemaakt over pesten en konden dit goed toelichten.

Vandaag stond allereerst de mixtoets op het programma, de kinderen hadden goed geoefend!

We hebben geen nieuwe week Taaljournaal spelling gedaan, dat komt na de vakantie. Vandaag hebben we op allerlei leuke manieren spelling herhaald, zoals galgje en uitbeelden. Daarbij blijven we de spellingregel herhalen en het woord opschrijven.

Nieuwsbegrip behandelde deze week de oefening voor hoogwater. Is Nederland in zo’n situatie goed voorbereid? Zijn de dijken sterk genoeg?

Tot slot hebben wij een opdracht bij de Kinderboekenweek gedaan. Het geschenk van dit jaar is ‘Kattensoep’. Het is een spannend boek waarbij katten verdwijnen. De hoofdpersonen komen bij een heks uit die blijkbaar ‘kattensoep’ van de katten maakt. De kinderen maken hun eigen ‘kattensoep’. Daarbij moeten zij beschrijven wat het kwaaltje is, wat de ingrediënten zijn, het recept. We zullen hier een eigen ‘heksenboek’ van maken de volgende les na de vakantie.

Na de vakantie op donderdag 12 oktober is er weer les. We zullen dan in het kader van de Kinderboekenweek leuke activiteiten doen en een ‘picknick’ houden.

Fijne vakantie en tot dan!

Alexia

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply