De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Wat hebben we gedaan in groep 1/2 op 28 mei?

Het was een beetje een droevige les, Julia was vandaag voor het laatst in de klas, ze vertrekt morgen naar Namibië. Gelukkig had ze heerlijke cupcakejes bij zich. Lieve Julia, we zullen je missen.

De kinderen van groep 1 hebben deel 2 afgemaakt van de Citotoets. Dat was hard werken in die warmte. Gelukkig hebben we binnen airconditioning.

De kinderen van groep 2 hebben een nieuw woordje geleerd, het woordje poes, met als letter oe. Ook zij hebben hard gewerkt. De kinderen van groep 2 doen geen citotoets aan het einde van het schooljaar, zij doen de toetsen die horen bij Veilig Leren Lezen.

Gelukkig konden we na al dit harde werken even genieten van onze snack en daarna zijn we toch even de hitte van buiten gaan opzoeken en hebben we een frisse neus gehaald in de schaduw.

Daarna zijn we in onze eigen groepen uiteen gegaan.

 

De groep van juf Betsie is gaan kijken naar de uitzending van koekeloere over het strand en de vakantie. De groep van juf Andrea heeft woordenschatspelletjes gedaan en het boekje oempf gelezen, over 2 varkentjes en een wolf op vakantie.

 

Dit zijn de woordenschatwoorden:

 

Screen Shot 2014-05-28 at 9.30.56 PM

Er zijn nu nog 2 Nederlandse lessen, 11 juni is onze laatste Nederlandse les. Mocht u thuis nog bibliotheekboeken hebben, kunt u deze dan zo snel mogelijk inleveren?

 

Met warme groet,

 

De juffen

 

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply