De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Veilig Leren Lezen in de klas

Tijdens de naschoolse lessen van groep 2 en Nederlandse lessen van KG op WAB zijn we begonnen met de aanvankelijk leesmethode Veilig Leren Lezen. We hebben voor de aprilvakantie het eerste hoofdstuk kern 1 afgerond met de letters i-k- m-r-v-s-aa-p-e en de kinderen kunnen veel woorden lezen en schrijven.

Er zijn een aantal iPad-apps die heel goed aansluiten bij deze methode. Met de app Letterlegger van Zwijsen oefen je het “plakken” van woordjes en met de app Letterprins oefenen de kinderen verschillende onderdelen van het leren lezen en schrijven, zoals het “hakken en plakken”, het lezen en begrijpen van woordjes en zinnen en het vergroten van de woordenschat.

Op de website van Zwijsen vindt u spelletjes, apps, tijdschriften en boeken die aansluiten bij onze methode. Weet u nog andere leuke apps voor op de tablet, dan horen wij dat graag!

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply