De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Lesplannen, Zoom en huiswerk 30 mei

Beste ouders,

Vandaag is de een na laatste les voor dit schooljaar. Vorige week hadden we een gezellige Zoom afspraak, vandaar dat we dat dit keer weer zullen doen (details in lesplan verwerkt). Echter is het deze keer iets eerder gepland zodat Bernadette en Diederik ons vanuit Atlanta ook kunnen vergezellen. Verder is het de laatste week voor Kern 10 en is het onderwerp zomer dit keer iets meer gericht op kamperen (middels praatplaat). De details volgen later over email, zoals altijd.

Bernadette en Diederik 

Samengevat: Voorlezen, 3 Filmpjes: Alligator; stranden; middelbare scholen, bericht voor Bernadette, Bernadette dictee, bericht voor Diederik, Diederik dictee, Staal 6 video’s m.b.t. herhaling van moeilijke categorieën, Pauze, Staal huiswerk blok 5 herhaling, Nieuwsbegrip: overal drones, bespreking Nieuwsbegrip.

Huiswerk: Beiden, Staal Blok 5, week 1,2 en 3: les 4 van iedere week afmaken en Nieuwsbegrip.

Emma en Vincent

Samengevat: Voorlezen thema Zomer, 3 filmpjes: 1200 KM fietsen; knikkerraces; open dierentuin, Kern 10 dag 15/ Nieuwsbegrip: overal drones, oefenen schrijven/ filmpjes Staal, pauze, flitsen Kern 10/ Staal opdrachten, Werkbladen kern 10/ Nieuwsbegrip, filmpje: Het Zandkasteel.

Huiswerk: Voor Emma, Blok 5, week 1,2 en 3, les 1, 2 en 3 afmaken, en Nieuws begrip. Je kunt het mij sturen, dan kijk ik het na. Voor Vincent, verder met het kern 10 bestand.

Nila en Linn

Samengevat: Voorlezen thema Zomer, 3 filmpjes: 1200 KM fietsen; knikkerraces; open dierentuin, Praatplaat 2 Zomer (camping), auditieve oefeningen Zomer, flitsen kern 10.3/ 5werkbladen, pauze, oefenen schrijven/ 5 werkbladen, schrijven kern 10/ 5 werkbladen, lezen kern 10/ vrij spelen, filmpje: Het Zandkasteel.

Het huiswerk is verder om vooral zoveel mogelijk met ze te blijven lezen!

Alek:

Samengevat: Voorlezen thema Zomer, 3 filmpjes: 1200 KM fietsen; knikkerraces; open dierentuin, Praatplaat 2 Zomer (camping), auditieve oefeningen Zomer, flitsen kern 10.3, pauze, oefenen schrijven, schrijven kern 10, lezen kern 10, filmpje: Het Zandkasteel.

Het huiswerk is verder om zoveel mogelijk met hem te blijven lezen.

Robin

Samengevat: Zoom afspraak, Voorlezen thema Zomer, pauze,  3 filmpjes: 1200 KM fietsen; knikkerraces; open dierentuin, Praatplaat 2 Zomer (camping), auditieve oefeningen Zomer, flitsen kern 10.3, oefenen lezen/schrijven kern 10, filmpje: Het Zandkasteel.

Qua huiswerk vooral blijven lezen!

Lotus

Samengevat: Zoom afspraak, Voorlezen thema Zomer, pauze,  3 filmpjes: 1200 KM fietsen; knikkerraces; open dierentuin, Praatplaat 2 Zomer (camping), auditieve oefeningen Zomer, flitsen kern 10.3, 5 werkbladen, filmpje: Het Zandkasteel.

Qua huiswerk lezen, lezen, lezen.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply