De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Lesplannen en huiswerk 25 april

Beste ouders,

Jullie zijn vast op de hoogte van het nieuws dat scholen langzaam weer opengaan. Dit is ontzettend goed nieuws voor ons allemaal en het geeft de burger moed. Deze week extra veel filmpjes aangezien er vele, al dan niet momenteel in ietwat andere vorm, festiviteiten in Nederland plaats zullen vinden. Natuurlijk is er eerst Koningsdag, jullie hebben als het goed is allemaal een email van juf Anne ontvangen over de Koningsdag felicitatie, maar daarna ook Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Vandaar dat er dit keer extra veel filmpjes in het pakket zitten. Daarbovenop nog lieve berichten van juf Tina, Diederik en Bernadette vanuit Amerika en een leuk artikel uit België over juf Tina! Details volgen over email.

Bernadette en Diederik

Samengevat: Voorlezen artikel juf Tina, bericht van juf Tina, dictee Bernadette, dictee Diederik, 5 video’s categorieën Blok 7 herhaling, pauze, Staal week 4 huiswerk, 5 filmpjes uit het nieuws, Nieuwsbegrip ‘4 en 5 mei’, discussie Nieuwsbegrip.

Huiswerk: Beiden, blok 7, week 4, les 1, 2, 3 afmaken en Nieuwsbegrip. Als je het leuk vindt, kun je met ze wat spelletjes voor Koningsdag spelen (zie email)

Emma en Vincent

Samengevat: voorlezen artikel juf Tina, Bericht juf Tina, Bernadette en Diederik, Intro kern 9/ flitsen kern 9, oefenen schrijven woordjes Kern 9, pauze, 3 video’s Staal blok 7, Individueel werk VLL en Staal, Nieuwsbegrip, 5 filmpjes Jeugdjournaal.

Huiswerk: Voor Emma, Blok 7, week 4, les 1, 2 en 3 afmaken, en Nieuws begrip ‘4 en 5 mei’. Je kunt het mij sturen, dan kijk ik het na. Voor Vincent, verder het kern 9 bestand. Als je het leuk vindt, kun je met ze wat spelletjes voor Koningsdag spelen (zie email)

Nila en Linn

Samengevat: Voorlezen artikel juf Tina, Bericht juf Tina, Bernadette en Diederik, Praatplaat Nederland/Koningsdag, Auditieve oefeningen, Woorden flitsen kern 9, pauze, werkbladen/ oefenen schrijven woordjes Kern 9, 4 filmpjes Jeugdjournaal, VLL werkboekje, knutselen of spelletjes spelen.

Het huiswerk is verder om vooral zoveel mogelijk met ze te blijven lezen!

Alek:

Samengevat: Voorlezen artikel juf Tina, Bericht juf Tina, Bernadette en Diederik, Praatplaat Nederland/Koningsdag, Intro Kern 9 en woorden flitsen, pauze, oefenen lezen/ schrijven kern 9 werkbladen, 5 filmpjes Jeugdjournaal.

Het huiswerk is verder om zoveel mogelijk met hem te blijven lezen. Eventueel kun je de Koningsdag spelletjes met hem spelen (zie email).

Robin

Samengevat: Voorlezen artikel juf Tina, Bericht juf Tina, Bernadette en Diederik, Praatplaat Nederland/Koningsdag, Auditieve oefeningen over Nederland/ Koningsdag,  Intro Kern 9 en woorden flitsen, pauze, oefenen nieuwe woordjes, oefenen lezen/ schrijven kern 9 werkbladen, 4 filmpjes Jeugdjournaal.

Qua huiswerk kan hij door met vooral blijven lezen! Als je het leuk vindt kun je wat Koningsdag spelletjes met hem doen! Zie bijlages.

Lotus

Samengevat: Voorlezen artikel juf Tina, Bericht juf Tina, Bernadette en Diederik, Praatplaat Nederland/Koningsdag, Auditieve oefeningen over Nederland/ Koningsdag, 6 werkbladen, pauze,  Intro Kern 9 en woorden flitsen, doorgaan werkbladen, 4 filmpjes Jeugdjournaal, knutselen, werkbladen of Koningsdag spelletjes.

Huiswerk is vooral veel blijven lezen!

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply