De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Lesplannen en huiswerk 18 april

Beste ouders,

Ik hoop dat jullie allemaal een klein beetje Pasen hebben kunnen vieren. Hier de beknopte samenvatting van de lesplannen. Jullie hebben inmiddels alle individuele lesplannen per email ontvangen. Dit is de laatste les voor thema Ruimte en kern 8 van VLL.

 

Bernadette en Diederik

Samengevat: Voorlezen (boek suggesties), bericht van meester Frank, 6 video’s categorieën Blok 7 week 2, pauze, Staal blok 7, les 1,2 en 3 week 3 maken, 4 filmpjes uit het nieuws, Nieuwsbegrip ‘Mens in de Ruimte’, discussie Nieuwsbegrip, jeugdbieb artikelen.

Huiswerk: Beiden, blok 7, week 3, les 1, 2, 3 afmaken, Nieuwsbegrip en de samenvatting van jeugdbieb. Als Diederik een beetje achter komt prima, als het teveel wordt dan laat hem maar gewoon dit doen!

Emma en Vincent

Samengevat: voorlezen, 4 video’s (Corona en Pasen),  Flitsen kern 8/ Nieuwsbegrip Mens in de ruimte, pauze,  oefenen schrijven/ dictee,  pauze, Video’s categorieën Staal,  zelfstandig aan opdrachten werken VLL en Staal, video’s thema de Ruimte.

Huiswerk: Voor Emma, Blok 7, week 3, les 1, 2 en 3 afmaken, en Nieuws begrip ‘De mens in de ruimte’. Je kunt het mij sturen, dan kijk ik het na. Voor Vincent, verder met de 2 VLL-bestanden en lezen.

Nila en Linn

Samengevat: Voorlezen, Voorleesverhaal Andre het Astronautje, Auditieve oefeningen Ruimte,   5 werkbladen/ woorden flitsen, woorden schrijven kern 8, pauze, 4  filmpjes jeugdjournaal, werkbladen/oefenen/schrijven, knutselen, afsluitende filmpjes over de ruimte.

Het huiswerk is verder om vooral zoveel mogelijk met ze te blijven lezen!

Alek:

Samengevat: voorlezen, Andre het Astronautje Voorleesboek, Kern 8 Flitsen, oefenen schrijven woordjes kern 8, oefenen lezen Kern 8, Pauze, 4 filmpjes jeugdjournaal, werkbladen opdrachten, afsluitende filmpjes Ruimte

Het huiswerk is verder om zoveel mogelijk met hem te blijven lezen.

Robin

Samengevat: voorlezen, Andre het Astronautje Voorleesboek, Auditieve oefeningen, Kern 8 Flitsen, oefenen schrijven woordjes kern 8, pauze, oefenen lezen Kern 8, Pauze, 4 filmpjes jeugdjournaal, werkbladen opdrachten, afsluitende filmpjes Ruimte

Qua huiswerk kan hij door met vooral blijven lezen!

Lotus

Samengevat: Voorlezen (suggesties voor nieuwe boeken), bericht meester Frank, 5 video’s Corona en Pasen, praatplaat Pasen, auditieve oefeningen Pasen , 5 werkbladen Pasen, knutselen of kleuren voorleesboek, afsluitend filmpje Pasen (Kinderen voor Kinderen).

Huiswerk is vooral veel blijven lezen!

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply