De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Huiswerk, lesplannen en andere mededelingen voor 28 maart

Beste ouders,

Momenteel niet veel meer nieuws vanuit WAB, maar waarschijnlijk snel wel weer.

We beginnen met het nieuwe thema ‘Ruimte’. We zullen dit vier weken behandelen. Ik heb nieuwe woorden, knutselmateriaal, werkbladen en video’s in de lesplannen verwerkt. Met groep 3 zijn we nog met kern 7 bezig. Samengevat komt het hier op neer:

Bernadette en Diederik

Samengevat: Voorlezen, 3 video’s Premier Rutte, berichten van meester Frank, 6 video’s categorieën (herhaling), berichten van meester Frank, pauze, dictee Diederik blok 6, dictee Bernadette blok 6, afronden blok 6, Nieuwsbegrip Thuis door Corona, Nieuwsbegrip discussie, video over thuis activiteiten.

Huiswerk: Beiden, blok 6, week 4, les 1, 2, 3 en 4 afmaken en Nieuwsbegrip. Stuur me a.u.b. het huiswerk, Verder zijn ze vrij om met Muiswinkel te oefenen.  Laat me aub weten als ze vast komen te zitten of als ze nieuwe dingen willen proberen in Muiswerk.

Emma en Vincent

Samengevat: voorlezen, audiobericht meester Frank, 2 video’s over Corona (premier Rutte), Ankerverhaal Vincent, Emma Nieuwsbegrip, Vincent woorden schrijven, pauze, Vincent lezen/ Emma Staal video’s, Vincent flitsen/ Emma Staal opdrachten, filmpjes Vincent ruimte/ Emma doorwerken.

Huiswerk: Voor Emma, Blok 6, week 4, les 1, 2 en 3 afmaken, en Nieuws begrip ‘Thuis bezig blijven’. Je kunt het mij sturen, dan kijk ik het na. Voor Vincent, oefenen met lezen, en voorlezen.  Ze kunnen natuurlijk ook verder oefenen met Muiswerk.

Nila en Linn

Samengevat: Voorlezen en berichtje meester Frank, Ankerverhaal de Limonadefontein, Auditieve oefeningen De Ruimte,  4 werkbladen/ woorden flitsen, samen woordjes herkennen, pauze, 4 werkbladen/ schrijven, schrijven/lezen kern 7, afsluitend filmpjes over de ruimte.

Het huiswerk is verder om vooral zoveel mogelijk met ze te blijven lezen!

Alek:

Samengevat: voorlezen en bericht meester Frank, Ankerverhaal de Limonadefontein, 2 Corona video’s, Flitsen kern 7, samen oefenen met lezen, pauze, verder oefenen met lezen, oefenen werkbladen, muiswerk of schrijfopdrachten, 3 afsluitende filmpjes over de ruimte.

Het huiswerk is verder om zoveel mogelijk met hem te blijven lezen, en hij kan nog met Muiswerk oefenen als hij het leuk vindt!

Robin:

Samengevat: Voorlezen en filmpje van Meester Frank, Corona filmpjes, auditieve oefeningen, woordjes herkennen Kern 7, oefenen schrijven, pauze, oefenen lezen, oefenen werkbladen,  afsluitende filmpjes over ruimte.

Qua huiswerk kan hij door met Muiswerk en vooral blijven lezen!

Lotus:

Samengevat: Voorlezen en bericht meester Frank, Filmpjes Corona virus, auditieve oefeningen Ruimte , woordjes herkennen, 4 werkbladen over de ruimte, pauze, doorgaan met werkbladen, vrij spelen, muiswerk of knutselen en afsluitende filmpjes over de ruimte.

Huiswerk is vooral veel blijven lezen en eventueel als ze het leuk vindt dan kan ze verder met Muiswerk.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply