De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

huiswerk/muiswerk 23 maart

Welkom terug allemaal!

Ik hoop dat jullie een fijne vakantieweek hebben gehad, dat jullie lekker uitgerust zijn en weer vol goede moed aan de slag kunnen! Als je het huiswerk voor de vakantie goed hebt bijgehouden, kun je deze week rustig beginnen. Ben je nog niet helemaal bij met muiswerk, het werkstuk of nieuwsbegrip, dan heb je deze week de tijd om een inhaalslag te maken. Hieronder staat het duidelijker uitgelegd:

Muiswerk
Werk een uur aan muiswerk. Jullie hebben gewerkt aan de modules ‘grammatica’, ‘spelling’ en ‘formuleren’. Maak oefeningen en toetsen die openstaan.

Werkstuk
Voor de vakantie heb je de volgende stappen gedaan voor het werkstuk:
– onderwerp bedenken
– woordweb maken
– 3 of 4 deelonderwerpen bedacht
– meerdere 5W1H vragen bedacht bij elk deelonderwerp
– antwoorden gezocht bij alle vragen
– de deelonderwerpen, vragen en antwoorden in het ‘format werkstuk’ gezet dat je van mij per e-mail hebt gekregen.

Ik wil dat je deze stappen nagaat en kijkt waar je gebleven bent. Heb je alle vragen beantwoord en staat alles netjes in het ‘format werkstuk’? Top! Dan hoef jij alleen het ‘format werkstuk’ met al je informatie naar mij te mailen. Heb je nog niet alle stappen gedaan? Dan moet je aan het werk met de stappen die je nog moet doen. Stuur uiterlijk zondag 29 maart je ‘format werkstuk’ met alle informatie naar mij op.

Hier nogmaals het stappenplan voor het werkstuk:

werkstuk. worksheet

Nieuwsbegrip
Check of je de volgende teksten gemaakt hebt:
– sprinkhanenplaag
– vogels kijken via webcam
– raket naar de zon gelanceerd
– storm ciara raast over Nederland
– Brexit in zicht
Heb je al deze teksten klaar? Lees dan in een leesboek naar keuze. Een stripboek of een artikel op jeugdjournaal.nl mag ook. Heb je de teksten niet klaar, probeer dan in ieder geval één tekst in te halen.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply