De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Huiswerk, lesplannen en andere mededelingen voor 7 maart

Beste ouders en leerlingen,

 

WAB heeft besloten om de Spring break vakantie dit schooljaar in de week van 16 maart tot en met 20 maart te laten plaatsvinden. Tijdens die periode zijn de leerlingen compleet vrij van het online leren. Een welverdiende pauze voor leerlingen en ouders!

Dit betekent voor onze les dat wij 14 maart geen les hebben en in de aanloop daarvan zullen jullie dus ook geen materiaal ontvangen. De week erna gaan we weer gewoon door en dan hopen we ook weer eens wat positief nieuws te kunnen delen. Hieronder weer korte samenvattingen van de lesplannen. De gedetailleerdere versie met documenten, links en video’s ontvangen jullie via email.

Bernadette en Diederik

Samengevat: Voorlezen en bericht juf Tina, Berichten meester Frank luisteren/ zelfstandig lezen, uitleg video’s blok 6: hulpwerkwoord/achtervoegsels/ hoofdletters/ persoonlijk voornaamwoord, Staal Blok 6 week 2, pauze, doorgaan met Staal, Nieuwsbegrip “Beleef de Vogels”, bespreken nieuwsbegrip, eventueel Muiswerk.

Huiswerk: Beiden, blok 6, week 2, les 1, 2 en 3 afmaken en Nieuwsbegrip. Stuur me a.u.b. het huiswerk, Verder zijn ze vrij om met Muiswinkel te oefenen.

Emma en Vincent

Voor Emma en Vincent hebben we nu een aangepast schema omdat ze tijdelijk in Nederland.

Nila en Linn

Samengevat: voorlezen en berichtje juf Tina, Auditieve oefeningen, 2filmpjes over Kunst, werkbladen en Kern 7 filmpjes, pauze, werkbladen/ oefenen schrijven, uitspraak kern 7 woordjes, afsluitend filmpje.

Het huiswerk is verder om vooral zoveel mogelijk met ze te blijven lezen!

Alek:

Samengevat: voorlezen en bericht juf Frank, 2 filmpjes, Oefenen uitspraak kern 7, oefenen schrijven kern 7 woordjes, oefenen lezen, pauze, flitsen met filmpjes, werkbladen, Muiswerk of doorgaan met werkbladen, afsluitend filmpje.

Het huiswerk is verder om zoveel mogelijk met hem te blijven lezen, en hij kan nog met Muiswerk oefenen als hij het leuk vindt!

Robin

Samengevat: voorlezen en bericht juf Tina, Filmpjes van juf Tina, 2 leuke filmpjes, auditieve oefeningen met Kunst, flitsen met video’s, oefenen schrijven woorden, pauze, oefenen met lezen kern 7, werkbladen kern 7,  Muiswerk oefenen of doorgaan met werkbladen, afsluitend filmpje.

Qua huiswerk kan hij door met Muiswerk en vooral blijven lezen!

Lotus

Samengevat: voorlezen en bericht juf Tina, 2 leuke filmpjes, auditieve oefeningen, woordjes herkennen en oefenen Kern 7, 5 werkbladen, pauze, doorgaan werkbladen of knutselen, oefenen met hakken/ 2 filmpjes, Muiswerk/werkbladen, afsluitend filmpje.

Huiswerk is vooral veel blijven lezen en eventueel als ze het leuk vindt dan kan ze verder met Muiswerk.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply