De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Huiswerk, lesplannen en mededelingen voor 15 februari

Ik hoop dat jullie het thuis nog een beetje volhouden… Probeer het van de positieve kant te zien: mooie kans om even wat tijd met het gezin door te brengen! Hou je taai!

Finley en ik hebben namens ons en Juffrouw Tina even een klein filmpje voor de leerlingen in elkaar gezet (ik zet de link ook in de persoonlijke emails):

Filmpje van Finley en Frank voor de kids

Bovendien heb ik in de lesplannen alle video’s middels links verwerkt, dat werkt toch iets makkelijker. Ik hoop dat het vorige week een beetje duidelijk was en dat dit een goede manier om er op voort te borduren. Ik zal jullie hierna weer emails sturen met de verschillende lesplannen inclusief links naar de videos en documenten als bijlages. Hier de samenvattingen:

Bernadette en Diederik

Samengevat: Voorlezen, nakijken huiswerk Staal Blok 5, week 2, les 1,2 en 3, Samen kijken: klankgroepwoorden, Onderwerp en verledentijd van werkwoorden, uitleg grondwoord te/ste en grondwoord opdracht, Video grondwoorden en dubbele punt, huiswerk Staal, pauze, toneellezen, nieuwsbegrip.

Huiswerk: Beiden, blok 5, week 3, les 1, 2 en 3 afmaken (kijk ook even naar de woordenlijsten die ik erbij heb gedaan!) en Nieuwsbegrip. Stuur me a.u.b. naar frank@derodeleeuw.org dan kan ik het nakijken, opmerkingen plaatsen en terugsturen zodat jullie het dan weer samen door kunnen nemen.  Anne is in contact met die organisatie voor de boeken over jullie lidmaatschap!

Emma en Vincent

Samengevat: voorlezen, dicteren woordjes met G en AU, werkbladen kern 6(5 in totaal), Video’s Staal: Klankgroepwoorden, Onderwerp en Komma’s meervoud, Woorden flitsen Kern 6, pauze, Emma voorlezen, Nieuwsbegrip Storm Ciara, filmpje Koken

Huiswerk: Voor Emma, Blok 5, week 3, les 1, 2 en 3 afmaken, en Nieuws begrip Storm Ciara.

Je kunt het mij sturen, dan kijk ik het na. Ze kan ook het huiswerk van de vorige week nakijken met de documenten die ik ook in de mail heb gedaan en de woordenlijst gebruiken (Antwoorden Emma vorige week). Voor Vincent, oefenen met lezen, en voorlezen.

Nila en Linn

Samengevat: voorlezen, praatplaat Koken, auditieve oefeningen, werkbladen/ oefenen schrijven woorden G en AU, pauze, woorden flitsen Kern 6, Woordweb maken over koken, filmpje Koken. Het huiswerk is verder om vooral zoveel mogelijk met ze te blijven lezen!

Alek:

Samengevat: voorlezen, woorden en letters schrijven met G en AU, woorden flitsen met filmpje kern 6, pauze, 5 werkbladen kern 6, woorden hakken, oefenen met lezen Kern 6, filmpje over Koken. Het huiswerk is verder om zoveel mogelijk met hem te blijven lezen, en hij kan oefenen met de werkbladen die ik in de mail heb gestuurd. Hij heeft het werkboekje volgens mij wel, maar ik heb het voor de zekerheid doorgestuurd.

Robin:

Samengevat: voorlezen, praatplaat Koken, auditieve oefeningen, woorden en letters schrijven met G en AU, pauze, woorden flitsen, oefenen met werkbladen, woord web maken over koken, filmpje kijken over Koken. Qua Huiswerk kan hij door blijven gaan met de werkbladen en vooral veel lezen.

Lotus:

Samengevat: voorlezen, praatplaat Koken, auditieve oefeningen, 6 werkbladen m.b.t. Koken, pauze, 6 werkbladen, woord web maken over koken, filmpje kijken: Koken. Qua huiswerk zou ik verder vooral veel blijven lezen en spelletjes blijven spelen zoals dat spel dat je me laatst doorstuurde!

 

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply