De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Afvalles B.V. en Frans & Co

De afronding van de groepsprojecten van Afvallers B.V. en Frans & Co.

De studenten van ons naschoolse onderwijs, VO2 en 3, hebben na weken van bloed, zweet en tranen met succes één van hun eerste ‘professionele’ projecten afgerond. In twee groepen hebben de studenten met elkaar een plan van aanpak geschreven en gepresenteerd waarin ze een school uit Amsterdam probeerden te helpen om haar studenten te stimuleren een gezondere levensstijl aan te meten.    

In dit project waren de studenten ieder verantwoordelijk voor een andere afdeling, hebben ze meerdere malen moeten vergaderen en elkaars werk van feedback moeten voorzien om het best mogelijke voorstel voor elkaar te krijgen. Het werk dat ze geleverd hebben was boven verwachting, en ze gaven achteraf aan dat ze het erg leuk vonden om op zo’n manier met elkaar samen te werken. Bovendien zagen ze het als een goede kans om hun creativiteit de vrije loop te laten. Ze waren wat nerveus voor de uiteindelijke presentaties, mede omdat er enkele ouders aanwezig zijn, maar dit was uiteindelijk het beste, en leukste, gedeelte van het project. Achteraf werden de studenten beloond met wat welverdiende kinderchampagne en snacks

We zijn voornemend in de toekomst soortgelijke projecten voor de studenten te creëren aangezien het een leuke, frisse manier is om hun samenwerking, creativiteit en taalkunde te stimuleren.

Door Frank Aarts. 

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply