De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Huiswerk 18 mei

Er zijn weer nieuwe werkbladen in de huiswerkfolders gestopt. Probeer deze thuis te maken. Probeer ook met regelmaat de auditieve oefeningen te doen.

Naast een voorleesboekje, hebben Alec, Alek en Vincent ook een leesboekje gekregen om zelf te lezen. Papa’s en mama’s, helpen jullie hierbij? Doordat jullie kinderen ook een andere taal spreken, worden veel klanken (met name de klinkers) verkeerd uitgesproken. Probeer ze hierbij te helpen.

Ook zul je misschien een grote tekening van een huis in de huiswerkfolder aantreffen. Ik heb een klein testje met de leerlingen gedaan: ik gaf een aantal opdrachten die zij moesten uitvoeren. Hiermee wilde ik kijken hoe goed het ze lukte om mondelinge opdrachten uit te voeren. Dit is verder geen officiële toets en is puur voor mij om te zien waar nog winst te behalen valt. Dit waren de opdrachtjes:
– teken een rode deur aan de linkerkant van het huis
– teken naast de deur een groot raam
– mama kijkt door het raam naar buiten
– rechts van het huis staan papa en jij
– achter papa staat een boom
– links van het huis staat een groene auto
– in de lucht vliegt een vogel
– teken tenslotte een schoorsteen met rook op het dak.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply