De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Chinees Nieuwjaar & andere projecten in het dagprogramma

Alle leerlingen van het dagprogramma hebben heerlijke, verse dumplings gemaakt. Daarnaast is groep 4 bezig een eigen spel te maken: ‘Biggetjes-bord’, waarbij de zelfgemaakte varkentjes voor Chinees Nieuwjaar gebruikt worden als speelpoppetjes. Ze zijn bezig met ‘doe-kaartjes’ waarin ze regels van spelling verwerken. Groep 6 heeft bedacht om een eigen ‘nieuw-kanaal’ te beginnen, zoals WAB-tv. Voor de eerste aflevering werd Komil uit groep 2 geïnterviewd. Michelle in groep 5 wilde graag een bijdrage leveren aan de eerste echte ‘De Rode Leeuw – video’. Zij wilde een grapje uithalen door niet in het Nederlands, maar in een andere taal te vertellen. Kun je raden welke taal? Bekijk het filmpje hier.

De afgelopen weken is ook het bezoek aan de Belgische ambassade voorbereid door de leerlingen. Er zijn vragen bedacht voor de ambassadeur en er wordt een quiz gemaakt. Het belooft een bijzonder leuk bezoek te worden, na de Chinees Nieuwjaar vakantie.

Voor nu, ‘Xin Nian Kuai Le’, fijne vakantie!

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply