De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Start van het dagprogramma in 2019

Het dagprogramma is weer begonnen na een heerlijk lange wintervakantie. Het is een periode van vier weken voor de volgende vakantie alweer voor de deur staat.

Een periode waarin getoetst wordt, Cito- en Diatoetsen, de rapporten en oudergesprekken volgen daarna. Het is ook de periode van het Chinees Nieuwjaar. Het wordt het jaar van het varken. De komende twee weken zullen de leerlingen van het dagprogramma meedoen aan diverse activiteiten met de Chinese klassen. Vandaag mochten we al varkens beschilderen, voor het komende ‘jaar van het varken’.

Komil in groep 2 is begonnen met Veilig Leren Lezen, hij heeft al vier letters geleerd, de I, K, M en S. Bij de letter I is Komil met iPad de school door gegaan op zoek naar de letter I. Hier heeft hij een boekje van gemaakt. Verder heeft hij posters gemaakt van diverse dieren die de geleerde letters bevatten: kikker, kameleon, kameel, poema (en kak haha!). Zie onderstaande foto.

Yunli, Fiep en Sybren in groep 4 zijn begonnen met Nieuwsbegrip. Ze vinden het interessant om te leren over wat er in Nederland gebeurd. Ook leren zij steeds meer spellingregels en lezen ze goed. Toneellezen vinden ze geweldig om te doen. Luisteren naar het voorlezen van de juf vinden ze ook heel fijn.

Michelle in groep 5 blijft ook hard werken aan Nieuwsbegrip en Spelling (Staal). Zij onderhoudt contact met haar voormalige klasgenoot die nu in New York woont, Livvi, per e-mail. Michelle kan al goed typen en denkt goed na over de spellingregels en interpunctie.

Groep 6 is sinds 2019 verblijd met de komst van Finn. Ook zij werken hard aan spelling, werkwoordspelling en Nieuwsbegrip. De dames Neike en Juliet en nieuwe klasgenoot Finn zijn ook erg creatief. Grootste lol tijdens toneellezen en het liefst de verhalen uitspelen. Dat geldt ook voor het nieuwe initiatief (dat nog uitgewerkt wordt) om een soort eigen, Nederlandse versie van  ‘WAB-t.v.’ te maken.

Groep 7 zit volop is een drukke periode, de exhibition. Ondanks dat zijn zij vrolijk aanwezig tijdens de lessen. Ik zie de hersenen kraken als ze nadenken over de ingewikkelde regels rondom (werkwoord)spelling. Toneellezen wordt met de gekste stemmen gedaan waarbij hard wordt gelachen. De kinderen genieten ook van het voorlezen.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply