De Rode Leeuw: De Nederlandse School in Beijing

Huiswerk vakantie

Beste ouders,

Wat vliegt de tijd toch! Na een aantal maanden hard werken, is het voor velen van jullie bijna vakantie. Voor de Nederlandse lessen zit het er voor dit jaar op, aangezien er op zaterdag 15 december geen les is. Voor de vakantie geef ik geen huiswerk, maar wel een aantal tips om het Nederlands zo goed mogelijk op peil te houden of zelfs te verbeteren!

– Speel spelletjes! Ik zie ik zie wat jij niet ziet, ganzenbord, memorie, kwartet, ik ga op reis en ik neem mee etc.

– Kletsen en vragen stellen doet wonderen! Wat zie je op het vliegveld? Wat is de eerste letter van vliegveld? Kan je het woordje in stukjes klappen? (vlieg-veld).

– boekjes lezen! Met een kop warme chocolademelk en een dekentje op de bank wordt lezen nog leuker! Stel vragen: wat deden Hans en Grietje nou precies? Wat was het probleem? Hoe lossen ze het op? etc.

– Kijk Nederlandse films.

– Groep 2: bekijk de werkbladen nog eens en bespreek deze. Kijk ook op de website voor de auditieve oefeningen (je mag best zelf nieuwe woorden hierbij verzinnen).

– groep 4/5/6: jullie hebben elke week in jullie Staal werkboek gewerkt. Elke week moest je per bladzijde 2 opdrachten maken en mocht je 2 opdrachten overslaan. De overgeslagen opdrachten kun je maken.

 

Heel veel succes en tot in 2019!

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply